Giresun'da önceki gece 10 aylık kızını duvara çarparak ağır yaralanmasına neden olan Ercan Yayla’nın, yıllar önce eşinden ayrılan annesi 56 yaşındaki Gülüşan Öveç, psikolojik sorunları olan oğlunun intihar edebileceğini söyledi, tedaviye ihtiyacı olduğunu belirterek yardım istedi.

Torunu Devran ile Gemilerçekeği Mahallesi'ndeki yaşayan ve yıllar önce eşinden  ayrılan Gülüşen Öveç, 4 ay önce cezaevinden çıkan oğlunun iş bulamadığı için psikolojik sorunların olduğunu söyledi. Önceki gece oğlunun evine gittiğini belirten Gülüşan Öveç, “Torunumu merak ettiğim için evlerine gittim. İçeri girdiğimde gelinim Nuray, Edanur’u  battaniyeye sarıyordu. Ne olduğunu sorduğumda, çocuğa birşey olduğunu ancak ne olduğunu anlamadıklarını söylediler. Ercan'a bebeğe vurup vurmadığını sordum, ‘Yok, anne, deli miyim? Niye vurayım’ dedi ama bebeğin halinden korktuğum için çocuğu alıp hastaneye götürdüm" dedi. Anne Öveç, oğlunun kötü biri olmadığını ve iş bulamadığı için bunalıma girdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Çok iş aradı ama bulamayınca akli dengesini kaybetti. O gün iki bira içmiş. Ne yaptığını bilmiyor. İş bulamadım diye bunalıma girdi. Karısının söylediğine göre ağlıyor diye çocuğu dövmüş, duvara çarpmış. Neden böyle oldu, niye oldu bilemiyorum. Komşuları bile şaşkın. Oğlu, 3 yaşındaki Devran'ı zaten ben büyütüyorum. Kızını çok seviyordu. Ercan’a ne oldu bilemiyorum. Psikolojik sorunları var. İntihar edebilir. Tedaviye ihtiyacı var. Kızına yumruk atıp duvara çarpmış. Gelinim Nuray da korkmuş. Korktuğu için de bana gerçeği söylememiş. Oğlum kendisini öldürecek diye korkuyorum.”

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, -