İlçeye bağlı Damlacık, Yukarı ve Aşağı Tulgalı köylülerinin kullandığı yol, geçen yıl Özel İdare Müdürlüğü tarafından asfaltlandı. Ancak, aradan 1 yıl geçmesine rağmen yolda bozulmalar oldu. Sürücülere adeta işkence yaşatan yol için bu kez köylüler seferber oldu. Yer yer 40 santimetreye ulaşan derin çukurlar yüzünden ulaşımın neredeyse yapılamadığı yolun düzeltilmesi için köylüler, araçlarına binerek köy yolunu kendi ilkel yöntemleri ile yamamaya başladı.

Yoldaki çukurlara çakıl ve toprak doldurduklarını anlatan köylülerden Dural Eğriboyun, yolda oluşan çukurlar yüzünden ulaşımın durma noktasına geldiğini, yetkililerin duyarsız kalması yüzünden ise yama işine giriştiklerini söyledi. Minibüs şoförü Yılmaz Bilen ise,  öğrenci taşımacılığı yaptığını, aracına lastik yetiştiremez hale geldiğini belirtti. Devletin çok büyük paralar harcayarak yatırım yaptığını, ancak bu paraların adeta çöpe atıldığını dile getiren Bilen şöyle dedi:

"Biz eski toprak yolumuzu şimdi arar hale geldik. Devlet parasını verdiği hizmeti  denetlemiyor. Ortaya bu rezalet çıkıyor. Yola baktığımda ziftin içerisinde çakılı sayıyorum. Bu paralara çok yazık. Şimdi biz kendi imkanlarımızla dolduruyoruz, ancak bir yağmur yağdığında bu topraklar, çakıllar tekrar çıkacak. Çok zor durumdayız." 

Araçlarıyla gelerek yoldaki çukurları kendi imkanları ile dolduran ve silindir olarak da ayaklarını kullanan köylüler, yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından 3 kilometrelik bir mesafede yama işlemi gerçekleştirdikten sonra köylerine geri döndü.



FA(FE/COŞ)