İlkadım İlçesi Kale mahallesinde kuyumculuk yapan evli ve iki çocuk babası Muhittin Himmetoğlu, içlerinde kendi akrabaları ve esnaf arkadaşlarının da olduğu 20 kişiden 1 milyon lira tutarında nakit para ve 17 kilo altın aldı. 15 yıldır kuyumculuk yapan ve çevresinde güvenilir biri olarak tanınan Muhittin Himmetoğlu, iddiaya göre aldığı emanet para ve altınlarla kayıplara karıştı. Dolandırıldıklarını anlayan 20 kişi, polise giderek şikayette bulundu. Polis şikayet üzerine Himmetoğlu'nun yakalanması için çalışma başlattı. Alacaklı akrabalar, Muhittin Himmetoğlu'nun İstanbul'dan Samsun'a geldiğini ve İlkadım ilçesi Kazımkarabekir mahallesindeki bir evde kaldığını belirleyerek polise ihbar etti.

DEĞERLENDİRMEM İÇİN VERDİLER

Adrese yapılan baskında şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İfadesinde, "Söz konusu altın ve paraları değerlendirmem için bana emanete bıraktılar. Ancak işlerim bozuldu ve Samsun'u terk etmek zorunda kaldım. Ben kimseyi dolandırmadım. Akrabalarımdan tehdit telefonları aldım. Samsun'da can güvenliğim olmadığı için İstanbul'a gittim. Avukatım Samsun'da ifade vermem gerektiğini söyleyince önceki gün Samsun'a geldim. Şikayetçi olan kişiler altınları bana değerlendirmem için verdiler. Bazı müşterilerim de evlerinde bulunduramadıkları için bana emanete bıraktılar" dedi.

Polisteki ifadesinin ardından bugün adliyeye sevk edilen Himmetoğlu, savcılık ifadesinin ardından çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Bu arada alacaklı oldukları belirtilen 20 kişinin adliye önünde beklemesi nedeniyle polis Muhittin Himmetoğlu'nu  arka kapıdan çıkartarak cezaevine götürdü.



HÇ(İS/AK)