Karşıyaka İlçesi Bostanlı semtinde geçen çarşamba günü meydana gelen hırsızlıkla ilgili araştırma yapan polis, çelik kapının anahtar takılan bölümünün hemen üstünde kamufle edilmiş biçimde delindiğini farketti. Araştırmalarını bu yöne kaydıran ekipler, hırsızın 'kıl matkap ucu' kullanarak burayı deldiği, sert bir tel yardımıyla da kilit mekanizmasını açarak kapıdan içeri girdiğini saptadı. Hırsızın çıkarken de deliği belli olmaması için kapattığı, anahtarın da kullanılır olmasından dolayı hırsızlığı ve kullandığı yöntemi gizlediği ortaya çıktı. Evdeki ipucu araştırmalarının ardından polisin kimliğini belirlediği hırsızlık şüphelisi İ.Ş., Girne Caddesi üzerinde, otomobilde yakalandı. İ.Ş.’nin yanında, evden çaldığı altınların yanı sıra, hırsızlık sırasında kullandığı matkap, 1 milimetrelik matkap ucu ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

AYNI YÖNTEMLE 296 BİN TL ÇALMIŞ

İ.Ş.’nin geliştirdiği kıl matkap yöntemiyle kapıları açtıktan sonra girdiği evlerde hırsızlık yaparken eşyaları da yine düzenli halde bıraktığı için ev sahiplerinin uzun süre hırsızlığın farkına varamadığı ortaya çıktı. İ.Ş.’nin son olarak girdiği D.E.’ye ait evden ise, yaklaşık 17 bin TL’lik altın takı çaldığı ifade edildi.

TUTUKLANDI

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kullanılan hırsızlık yöntemine göre kentte geriye dönük yaptığı araştırmalarda, İ.Ş.’nin, 15 evden toplam 296 bin TL’lik hırsızlık yaptığını tespit etti. İ.Ş., sevkedildiği adliyede tutuklandı.


TY(İÖ/İD)