Sulama göleti açılış töreni için Ak Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı ile Vali Nurullah Çakır, Dodurga'ya bağlı Çiftlik Köyü'ne gitti. Burada, İlayda Elif Başar uzun saçı ile Vali Çakır'ın dikkatini çekti. Yaklaşık 8 yıldır saçlarını kestirmeyen ve saçının boyu 1 metre 10 santimi bulan Başar'ı, Vali Çakır yanına çağırarak kısa süre sohbet etti.

Kızdan okulu ve dersleri hakkında bilgi alan Nurullah Çakır, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da ezbere okuyabileceğini belirten İlayda Elif Başar'ı, tören için yaptığı konuşmanın ardından yanına çağırdı.

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da ezbere okuyan Başar, protokol ve halktan büyük alkış aldı. İlayda Elif Başar, kendisine bir isteğinin olup olmadığını soran Çakır'a köylerinde oynayabilecekleri bir oyun parkının bulunmadığı söyledi ve yardım istedi. Bu istek karşısında şaşıran Vali Nurullah Çakır ise köye parkın yapılması için İl Özel İdare Genel Sekreteri Yakup Keleş’e talimat verdi. Çakır, Çiftlik Köyü’ne yapılacak parkın Ramazan Bayramı’na yetiştirilmesini istedi.



YÇ(İS/CK)