Devrek'te kendisine ait baston atölyesinde çalışan Reyhan Yukarıbaş, kamyonetiyle sebze- meyve satmak için ilçeye gelen evli K.S. ile tanıştı. 5 yıl işlettiği baston atölyesini kapatan Yukarıbaş, K.S. ile onun memleketi Çankırı'ya kaçtı. Bir süre sonra hamile olduğunu öğrenen Yukarıbaş, K.S.'nin eşine dönmesi üzerine yeniden memleketi Devrek'e geldi. Kendisi gibi kısa boylu olacağından endişe ettiği bebeğini aldırmak isteyen, ancak hamileliğinin ilerlemesi nedeniyle doktorun kürtaj yapmadığı Yukarıbaş, 3 yıl önce Ankara'da özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptı.

3 YAŞINDA ANNESİNİN BOYUNA YETİŞTİ

Yukarıbaş, yaklaşık 3 kilo olarak dünyaya gelen oğlu Berat Kadir'in kendisi gibi küçük boylu olabileceği düşüncesiyle yaşadı. Ancak Berat Kadir, henüz 3 yaşında olmasına rağmen neredeyse annesinin boyuna yetişti. Ölen babasından 200 liralık yetim maaşının yanında, oğlu için de 300 liralık bakım ücreti alarak geçimini sağlayan Yukarıbaş'ın en büyük hayali ise oğlunu sünnet ettirmekti. Maddi durumu iyi olmayan Yukarıbaş'a, Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği destek çıktı. Dernek, önce Berat Kadir'i Devrek Devlet Hastanesi'nde sünnet ettirdi sonra da sünnet düğünü düzenledi. Sünnet kıyafeti giydirilen Berat Kadir, davul zurna eşliğinde faytonla Devrek caddelerinde gezdirildi. Zübeyde Hanım Aile Çay Bahçesi'nde dün akşam gerçekleştirilen sünnüt düğününde ise anne ve oğul gece boyunca oyun oynayarak hoşça vakit geçirdi. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın da katıldığı gecede anne Yukarıbaş'ın mutluluğu görülmeye değerdi.

'YARMIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'

Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Reyhan Yukarıbaş'ın en büyük isteğinin oğlunu sünnet ettirmek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Onun bu arzusunu yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Engelli kardeşlerimizin yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çağdaş çözümler, temel insan haklarının bir gereği, insana ve topluma saygının bir göstergesidir. Azim ve yaşama sevinciyle dolu anneyi ve oğlunu yürekten kutluyorum. Bundan böyle bu tür yardımlarımız devam edecek."

Reyhan Yukarıbaş ise ''Oğlumun benim gibi kısa boylu olmasından korkuyordum. Henüz 3 yaşında olmasına rağmen benim boyuma ulaşmasına çok sevindim. Oğlum daha da büyüyecek inşallah. Bu yaz sünnet ettirmeyi istiyordum, bunu da gerçekleştirdim. İnşallah düğününü de görürüm" diye konuştu.



DS(DS/COŞ)