Olay Samsun'un Bafra İlçesi'nde meydana geldi. Hacınabi Mahallesi'nde oturan A.D., bir yıl önce tanışarak sevgili olduğu 28 yaşındaki S.Ç. ile ilişkiye girdi. Bir süre sonra rahatsızlanınca doktora giden A.D., hamile olduğunu öğrendi, sevgilisini cep telefonundan arayarak durumunu anlattı. Ancak S.Ç., "Başının çaresine bak" diyerek dedi.

Hamile olduğunu ailesi ve çevresinden gizlemek için hep bol elbiseler giymeye başlayan A.D., 1 ay önce tek başına gittiği Bafra Devlet Hastanesi'ne doğum yaptı. Normal doğum yaptığı hastanede 1 gün kalan A.D., adını 'Zeliha Sıla' koyduğu bebeğini alarak taburcu oldu. Evinin arkasında ıssız bir sokağa giderek hastaneden verilen kundak bezini bebeğin ağızına tıkayıp boğarak öldürdü. Genç kadın, cesedi de elindeki poşete koyup çöp konteynerine attı.

A.D. iki gün önce Bahçeler Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi'nden cep telefonu ile arandı ve aşı yaptırması için bebeğini sağlık merkezine getirmesi istendi. Genç kadın, hastanede doğum yaptığı için kayıt altına alınan bebeğinin öldüğünü ve cenazesini gömdüklerini söyledi. Yetkililer bunun üzerine ölüm kağıdını getirmesini istedi. Ölüm kağıdı gelmeyince de bir tutanak tutularak durum Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirildi.

Savcılık tarafından soruşturma başlatılınca gerçek ortaya çıkarıldı ve A.D. gözaltına alındı. A.D. ifadesinde, "1 yıl önce tanışıp aşık olduğum S.Ç. ile cinsel ilişkiye girdik. Daha sonra hamile kaldığımı öğrendim. Karnım büyümeye başlayınca ailem ve çevredekiler anlamasın diye bol elbiseler giydim. Sancılarım artınca karnım ağırıyor diyerek hastaneye gittim. Sık sık karın ağrısı çektiğim için benden şüphelenmediler. Doğum yapıp taburcu olduktan sonra bebeğimin ağızına bez tıkayıp boğarak öldürdüm. Daha sonra çöp konteynerine attım. Çok pişmanım" dedi.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen A.D., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, ilçe çöplüğünde bebeğin cesedini bulmak için aramalarını sürdürüyor.



HÇ(MS/SS)