Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene, bedensel engelliler aileleriyle birlikte geldi. Birliğine teslim olan her er gibi, sağlık kontrolünden geçirilip, tıraş olan ardından askeri elbiselerini giyen 117 kişi, yemin töreninin yapılacağı alana geldi. Vali Aydın Nezih Doğan'ın da katıldığı törende Garnizon ve 3'üncü Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Pilot Yılmaz Özkaya, temsili bir günlük askerlik yapanları tebrik etti. Özkaya, şunları söyledi: 

''Her Türk evladının yüreğinde yatan askerlik görevini, karşısına çıkan tüm engelleri aşarak bugün bir eli silahında bir eli arkadaşının omuzunda karşımızda dimdik duran kahraman Mehmetcikler; Hiç bir karşılık beklenmeden yapılan askerlik hizmetini bir gün de olsa icra etme mutluluk ve şerefine ulaştınız. Sizleri tebrik ediyorum. Bugün yaptığınız eğitimlerle bizlere hiç bir engel tanımadığını ve ihtiyaç duyulduğu zaman Türk vatanını korumaya hazır olduğunuzu gösterdiniz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Dün atalarımızın Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi bugün de ülkemizin dört bir yanında al bayrağımızı dalgalandırmak için gerekirse canınızı feda edeceğini kanıtladınız. Sizin yüreğinizdeki bu vatan sevgisi var oldukca, topraklarımızda gözü olan gafillerin hayalleri sonsuza kadar gerçekleşmeyecektir."

Konuşmanın ardından 117 kişi Türk Bayrağı ve silahın üstüne elini koyarak yemin etti. Asker olmanın sevincini yaşayan zihinsel ve bedensel engellilere, bir günlük askerlik deneyiminin ardından terhis belgesi verildi.  Mehmetçikler, törenin ardından aileriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  



MKY(İA/İD)