Devrimci İşçi Sendikaları Konferederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği( TMMOB), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyeleri 1 Eylül Dünya Barış gününde Kadıköy'de düzenlenecek mitingle ilgili bir basın açıklaması yaptı.


" DÜNYA BARIŞ GÜNÜNDE GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYORUZ "


Tertip Komitesi adına basın açıklamasını yapan Atilla Özdoğan şunları söyledi:


" Ortadoğu'ya emperyalist müdahaleye, Suriye ile savaşa ' Hayır ' diyenler, Kürt sorununun demokratik eşit haklara dayalı barışçıl çözümünü isteyenler, barışta kardeşlikten yana olanlar, eşitlik adalet arayanlar, emek, demokrasi ve özgürlük için mücaele edenler, yaşamak ve yaşatmaktan yana olanlar, Dünya Barış gününde güçlerimizi birleştiriyoruz. Türkiye'de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe birarada yaşam talebiyle 1 Eylül Barış Mitingini birlikte düzenliyoruz.


 Bütün emek ve meslek örgütlerine, yüreği insanlıktan ve emekten yana atan tüm siyasal, toplumsal yapılara çevrelere, platformlara buradan bir kez daha sesleniyoruz. Emperyalistlere uşaklık ve kölece bağımlılık ilişkileri içerisinde değil, Türkiye'de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük içerisinde kardeşçe birarada yaşamak istiyoruz. 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla ülkenin her köşesinden barışa dair çağrılaırımızı yapmak üzere buluşmak, barışın hepimiz için en onurlu ve insani çözüm olduğunu bir kez daha haykırmak istiyoruz."


PÇK-İT (MK) (FOTOĞRAF)