Eşinden ayrıldıktan sonra kızının eğitim masraflarını karşılamak için fabrikada çalışmaya başlayan Şirvan Turan, daha sonra market açıp işletmeye başladı. Tek başına marketinin işlerini yapan Şirvan Turan, geçen hafta işyerinde yalnız olduğu sırada, saat 23.30 sıralarında elinde şemsiyeyle bir erkek içeri girdi. Yüzünü de kar meskesiyle gizleyen erkek, Şirvan Turan’ın bulunduğu kasaya doğru yürüdükten sonra biranda cebindeki tabancayı çıkartarak tehditle paraları istedi. Kısa süreli şok yaşayan Turan, tabancasını kendisine doğrultan gaspçıya müdahale etmek istedi. Gaspçı, Şirvan Turan’ın almaya çalıştığı tabancasını ateşlemek istediği sırada beklemediği bir karşılık gördü. İlk önce hesap makinesini eline alan Şirvan Turan, daha sonra tezgah altına duran keserle gaspçıya saldırdı. Şirvan Turan’ın keserle saldırıp arkasından fırlatması üzerine paniğe kapılan saldırgan, elindeki şemsiyesini indirmeden koşarak marketten çıkarak sokak aralarına doğru kaçtı. Yerdeki keseri alan Şirvan Turan, bu kez sokağa çıkıp gaspçıyı aradı.

O ANLAR KAMERADA

Olayın ardından yapılan incelemede, korku dolu anların işyerinin kameralarınca saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı. Sokak arasından yine elindeki açık şekildeki şemsiyesiyle markete yaklaşan gaspçının tam içeriye girdiği sırada yüzünü de kar maskesiyle kapattığı, görüntülerden tespit edildi. Saldırganın gasp girişimi anları, Şirvan Turan’ın kendini savunması ve keseri fırlatması da yine görüntülerde yer aldı.

ÖNCEDEN KEŞİF YAPMIŞ

Olayın ardından gaspçıyı bulamayan Şirvan Turan, polisi arayıp yardım istedi. Ekiplerin sokak aralarındaki aramalarına rağmen saldırgan bulunamadı. Kamera görüntülerini inceleyen polis, tanınmamak için şemsiyeyle markete gelen gaspçının daha önce işyerine gelerek keşif yaptığını saptadı. Polisin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği bildirildi.

DAHA ÖNCE DE 20 BİN TL’LİK MALI ÇALINMIŞ

Gasp olayının Şirvan Turan’nin yaşadığı ilk talihsizlik olmadığı da ortaya çıktı. Yaklaşık iki ay önce de yine marketin ön kepenklerini keserek içeriye giren hırsızların, yaklaşık 20 bin TL değerindeki malzemelerini çaldığı öğrenildi. O olayla ilgili de ekiplerin araştırmalarının devam ettiği, ancak şüphelilerin bulanamadığı açıklandı.

"HADİ VUR BENİ" DİYE BAĞIRDIM

Olayın şokunu hala üzerinden atamayan Şirvan Turan, "Kızımla markete işletmeye çalışıyoruz. Gece yalnız olduğum sırada içeriye bir kişi şemsiyeyle girdi. Yüzü de kar meskesiyle gizliydi. Birisinin şaka yaptığını zanettim. Ancak cebindeki tabancayı çıkartarak bana doğrultması ve ateş etmek istemesi üzerine o an kendimi kaybettim. “Hadi vur beni' diye bağırarak ayağa kalktım. Elindeki tabancayı almaya çalıştım. Sonra elime hesap makinesi geldi. Ancak onun etkili olmayacığını düşünerek tezgah altındaki keseri aldım ve onunla saldırdım. O da panikle kaçtı. Sokakta arkasından bağırdım, yardım istedim ama kimse dışarıya çıkmadı. Ben saldırganın biran önce bulunmasını bekliyorum" dedi.



TY(AÖ/SS)