Olay, Meram İlçesi Dr. Ahmet Özcan Caddesi'nde 47 yaşındaki Murat Güleç'e ait iddaa bayisinde meydana geldi. İşyerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıyan görüntülerde, giydikleri kapşonlu montlarla yüzlerini gizleyen 6 kişi, çevreyi kontrol ettikten sonra ilk önce ellerindeki demir kesme makasıyla kapının alt kısmında bulunan çelik kilidi kesti. Karşı caddede geçen araçları görünce demir kesme makasını iş yerinin önünde bırakan şüpheliler, gizlice olay yerinden uzaklaştı. Daha sonra ikinci kez iş yerinin önüne gelen şüpheliler, ellerindeki demir kesme makasıyla kapının üst bölümünde bulunan çelik kilidi kesmeye çalıştı. Ancak bu girişimlerinde başarılı olamayan şüpheliler, yeniden uzaklaştı. Daha büyük bir demir kesme makasıyla üçüncü kez iş yerinin önüne gelen 6 kişi, kapının kilidini kesmeyi başardı. Yaklaşık 1,5 saat içerisinde 3 kez iş yerinin önüne gelip, levye ile kapıyı zorlayarak içeriye giren şüpheliler duvarda takılı olan LCD ekran televizyonu sökerek olay yerinden uzaklaştı.

SON BİR AYDA HIRSIZLIK ARTTI

Sabah işyerine geldiğinde LCD ekranın çalındığı fark eden Murat Güleç, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyince, şoke oldu.  Son bir ay içerisinde cadde üzerindeki bir çok ev ve iş yerinde hırsızlık olayının gerçekleştiğini öne süren Güleç, "Ana cadde üzerinde hırsızlık yapılmış ve 1,5 saat iş yerime girmişler. Görüntülerde 18-20 yaşlarında 6 kişiyi tespit ettik. Bu cadde üzerinde girilmedik yer bırakmadılar. Son bir ay içerisinde bir çok ev ve iş yeri soyuldu. Hatta girdikleri yerlerde başka iş yerlerine gireceklerine dair not bile bıraktıklarını duyduk" dedi.

MADDE BAĞIMLILARI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Cadde üzerindeki esnafların mağdur olduğunu ifade eden Güleç, şunları söyledi:

"Buradaki esnaflar mağdur durumda. Çoğu arkadaş hırsızlara karşı kendi dükkanını korumak için iş yerinde kalıyor. Bizler de sabah iş yerine geldiğimizde önce zarar var mı, diye bakıyoruz. Hırsızların da madde bağımlısı olduğunu ve çaldıkları malzemeleri satıp uyuşturucu aldığını tahmin ediyorum.'' 

İŞ YERİNDE YATARKEN HIRSIZLAR GELDİ

Hırsızlık olaylarının artması üzerine zaman zaman geceleri iş yerinde yattığını ifade eden 46 yaşındaki berber Selehattin Aras da, "Aynı cadde üzerinde işyerim var. Hırsızlık olaylarının artaması üzerine  önlem amaçlı iş yerimde yatmaya başladım. Geçtiğimiz günlerde saat 03.30 sıralarında 2 kişi ellerinde levye ve demir kesme aleti vardı. İşyerimin kapısını zorladılar. Gürülküyü duyup, kapıya yöneldiğimde beni fark ettiler ve ellerindeki malzemeler ile geldikleri motosikleti bırakıp kaçtılar. Polise haber verdim. Polis de gelip incelemede bulundu'' dedi.

 

MKY(İA/AAA)