'Zenne’nin galası Cinemarin Sinemaları işletmecisi Cenk Sezgin Alper, yönetmenler M. Caner Alper, Mehmet Binay, filmde oynayan İtalyan sanatçı Giovanni Arvaneh, filmin başrol oyuncusu Kerem Can'ın babası yat yapımcısı Mete Can, babaannesi Nurdoğan Beygo ve ünlü modacı Cemil İpekçi'nin de katıldığı kokteylin ardından yapıldı. 'Zenne’nin başrol oyuncusu Kerem Can, aynı saatlerde Kanal D televizyonunda yayımlanan ve Beyazıt Öztürk'ün sunduğu Beyaz Şov'a konuk olduğu için galaya katılamadı. Can, canlı olarak yayımlanan sinevizyon eşliğinde Bodrumlu sinemaseverlere seslendi. 48'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, 'SİYAD Ulusal En İyi Film Ödülü' alan filmin gösteriminden sonra yönetmenler ve İtalyan sanatçı Giovanni Arvaneh, salonda sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Yönetmen M. Caner Alper, 2.5 yıl birlikte oldukları Ahmet adlı arkadaşlarının hayat hikayesinden yola çıkarak, 3 yılda çektikleri ilk filmde Türkiye'de herkesin bildiği ancak konuşmaya çekindiği konuyu işlediklerini söyledi.

Yönetmen Mehmet Binay da muhafazakar, elit, modern ve benzeri farklı kesimlerden de olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Hiç tehdit almadıklarını belirten Binay, "Türkiye gerçekten bu filme hazırmış. Bir gazetede 'Zenne sapıkların filmi' diye başlık atıldı. Ardından 'Eşcinsellerin lobisi büyüyor mu?', denildi. Hayır eşcinsellik lobisi değil, insanlık, merhamet ve vicdan lobisi güçleniyor" dedi.

'Zenne'yi canlandıran Kerem Can'ın Bodrum'da yaşayan babası Mete Can, "Yıllar önce Almanya'dan Bodrum'a döndüm. Oğlum sanat yaşamı için Almanya'da kaldı. Zenne olarak rol alacağını filmin fragmanı yayınlanıncaya kadar haberim olmadı. Oğlumun zenne rolü sürpriz oldu. Oğlumla gurur duydum" diye konuştu.

Cemil İpekçi, filmi sıra dışı olarak görmediğini ve bu tür filmlerin daha sıklıkla yapılması gerektiğine inandığını söyledi. İpekçi, "Türkiye'de artık birçok konu konuşulup tartışılabiliyor. İnsanlar ne kadar birbirini ötekileştirse de bu dünyada herkese yer olduğunu anlamaya başladı. Aslında cinsel tercih diyorlar ama cinsel tercih veya sapkınlık diye bir şey yoktur. Türkiye'de maalesef inanç sapmalarından dolayı birçok konuda olduğu gibi inançlarımızı da kendi menfaatlerimiz için kullanıp onlardan rant elde etmeye çalışıyoruz" dedi.