Prof.Dr. Ömer Özkan, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından düzenlenen 1'inci Ulusal Kocatepe Tıp Kongresi'ne katıldı. Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde öğrencilerle bir araya gelen Prof.Dr. Özkan, organ nakli ve plastik cerrahi konusunda sunum yaptı. Türkiye'de organ bağışı konusunda henüz istenilen seviyeye gelinmediğini vurgulayan Prof.Dr. Özkan, Uğur Acar'a yapılan ve başarılı olan yüz naklinden sonra organ bağışına ilginin arttığını kaydetti.

İnsanların yüz nakli ameliyatı sayesinde organ bağışının farkına vardığını vurgulayan Prof. Dr. Özkan, "İnsanlar bunun farkına vardı, ilgi çekti. Bağışlardaki ilgiye katkıyı da artırdığını düşünüyorum. 'Organ Nakli Haftası' yaklaşıyor. Belirli aralıklarla insanların bunun farkında olması önemli bir şey, ihtiyaç var" dedi.

'AMELİYAT SÜRECİ TÜM EKİBİN BAŞARISI' 

Üniversiteler arasında organ nakli konusunda bir rekabet bulunmadığına işaret eden Prof. Dr. Özkan, 'yüz nakli' talebinin de arttığına dikkat çekti. Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Özkan, bu sürecin zor bir dönem olduğuna dikkati çekti. Ameliyattaki başarının tek bir kişiye mal edilemeyeceğini kaydeden Prof. Dr. Özkan, "Ameliyat süreci, ambulans şoföründen Sağlık Bakanlığı yetkililerine kadar herkesin içinde bulunduğu bir organizasyon. Buradaki başarı tüm ekibin başarısıdır" dedi.

Yüz nakli ameliyatının başarılı olmasının ardından AÜ'nün yurtdışında daha fazla ilgi çektiğini anlatan Prof. Dr. Özkan, Avrupa ve Türki Cumhuriyetleri'nden pek çok öğrencinin Akdeniz Üniversitesi'nde okumak istediğini söyledi.

Sunumu sonrasında öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Özkan, öğrenciyken kalp-damar cerrahı olmak istediğini, ancak daha sonra plastik cerrah olduğunu belirtti.

MA(HA/COŞ)