Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, şube müdürleri ile birlikte Edirne Polis Bahçesi’nde, gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Edirne gündemiyle ilgili açıklamalarda bulanan Ceylan, Edirne’nin huzurlu ve güzel bir kent olduğunu söyledi. Yasa dışı kaçakların önüne geçmek için Yunanistan'ın sınırda teknik olarak mükemmel bir teknoloji kullandığını ifade eden Ceylan, ''7-8 bin sınır polisi görevlendirmişler, termal kameraları var. Gece görüş dürbünleri, tel örgüleri var ve helikopterleri uçuyor. Oradan bir su dahi sızmıyor. O noktada güvenliği çok sıkı tutuyorlar. Şimdi kaçaklar Bulgaristan yoluna ağırlık verdiler. Bulgaristan sınırında yakalamalar artmaya başladı. Yazın bir ara azalmıştı. Ege Denizi'nde gemilerin batmasından sonra onlar orayı sıkıştırınca böyle köşe kapmaca oynuyoruz'' dedi.

20 KERE GELMİŞ, GİTMİŞ

Emniyet Müdürü Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kaçakların Türkiye’ye girdiklerinde üzerlerinde hiçbir kimlik yok. Büyükelçiliği ve konsolosluğu olan ülkelere teslim ediyoruz kaçakları. Ancak kaçaklar elçilik ve konsolosluk olmayan ülkelerin vatandaşları olduklarını söylüyorlar. Zaten hepsi birbirine benziyor. Parmak izi alınıyor. Bir parmak izine 20 tane adamın ismini söyleyen kaçaklar var. Ama parmak izi bir tane. Her geldiğinde parmak izi almışız, aynı parmak izine bakıyoruz 20 kere gelmiş gitmiş. Elçilikleri olmayan kaçaklara yasa gereği 2-3 gün burada tutuktan sonra bir adrese yerleştiriyoruz. Onlar da tekrar aynı şebekeyle irtibata geçiyor gene geliyor buraya.”

Yunanistan, kaçakların geçişlerini engellemek için Edirne'deki 12 kilometrelik kara sınırına 1.5 metre yükseklikteki beton zemin üzerine tel örgü örmeye başlamıştı. 



FK,EÖ(LK/AK)