Geçen perşembe günü Ahmetbeyli Baradan Koyu’na getirilen Suriye, Filistin ve Irak uyruklu kaçaklar umut yolculuğuna çıktıktan sonra tekneye bindirildi. Tekne, aşırı yükten dolayı kayalıklara çarparak battı. Acı olay ardından 61 kişi öldü, 46 kişi de şans eseri ölümden kurtarıldı.

DİKKAT KURTARDI

Facia ardından bölgedeki araştırmalarını sıklaştıran jandarma ekipleri, açıkta sürüklenen bir botu farketti. Bağlantıya geçilen sahil güvenlik ekiplerinin batmak üzere olan zodiac bottakileri kurtarması yeni bir facianın önüne geçti.

Gözaltına alınan 2’si kadın toplam 9 kaçağın, 7’sinin İran, 2’sinin ise, Eritre uyruklu oldukları belirlendi. Kaçaklar, İzmir’de insan tacirleriyle buluştuktan sonra, önce Kuşadası’na ardından da denize açıldıkları Ahmetbeyli kıyılarına getirildiklerini anlattı. Kaçakların buradan da zodiac bota bindiklerip denize açılmaları sağlandı.

İnsan tacirlerinin zodiac bota bindirdikleri kaçaklara ise, "Direkt sürün Yunan adası orada" dedikten sonrada motoru çalıştırıp açılmalarını sağladıkları belirlendi. İnsan tacirlerinin, yakalanmamak için bölgeden hemen uzaklaştığı anlaşıldı. Bir süre ilerleyen kaçaklar botun akıntıya kapılması üzerine yönlerini kaybetti. Bu sırada dalgalarla da boğuşan kaçakların, bulundukları botun batmak üzere olduğu anda kurtarıldıkları belirlendi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.



TY(İÖ/İD)