Sağlık Bakanlığı tarafından geçen yıl açılan Doç.Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi için Yılanlı köylüleri 360 dönümlük araziyi yolcu taşımacılığı karşılığında hibe etti. Yapılan protokol üzerine 120 hane halkı bir araya gelerek kooperatif kurdu ve 6 minibüs aldı ve taşımacılık yapmaya başladı. Ancak, belediyenin verdiği ruhsat, 4 gün önce iptal edildi ve kooperatifin yaptığı taşımacılığın korsan olduğu öne sürülerek ceza yazıldı. Yılanlı Köyü sakinleri adına açıklama yapan Mehmet Bozkurt, "360 dönüm araziyi taşımacılığa karşılık hibe ettik. Belediye başkanı 'Doğubeyazıt ile Hastane arasında taşımacılığı Yılanlı Köyü Kooperatifi yapacak' dedi. Sonra aldığımız ruhsatı 4 gün önce iptal ettiler. Bir minibüse 2 bin 400 lira ceza kesildi. Taşımacılık yapmamıza izin verilmiyor" dedi.

Belediye Başkanı BDP'li Canan Korkmaz ise, hastane açıldığından bu yana taşımacılığı belediye araçlarıyla yaptıklarını belirterek, "2 gündür Yılanlı köylüleri taşıtlarımızın hastaneye yolcu taşımasını engelliyor. Şoförlerimizi, bizi tehdit ediliyorlar. 3 şoförümüz iş bıraktı. Ciddi tehditler yapılıyor. 'Hastane bizim köyümüzdedir taşımacılığı biz yapacağız' ididasıyla olaya yaklaşıyorlar. Toplu taşımacılık belediyeyelere aittir" diye konuştu.

Belediye ile köylüler arasındaki çekişme nedeniyle, hastalar ilçe merkezinden 4 kilometre uzaklıkta bulunan hastaneye taksi tutarak ya da yaya gidip- geliyor.

 
SB(KS/İD)