Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde 23 Ağustos 2011'de meydana geldi. İddiaya göre, 01 YS 898 plakalı otomobille eve giden Mustafa Yılmaz ve arkadaşı Berk Şen, kendi sokaklarına geldiklerinde önlerinde seyreden otomobili geçmek için yol istedi. Yılmaz, önündeki otomobil yol vermeyince sağından geçti ve az ilerideki evinin önüne geldiğinde aracını park etti. Sağından geçtikleri otomobildeki kişiler de yanlarına gelerek araçtan indi. Yol verme yüzünden çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Mustafa Yılmaz ile Berk Şen bıçaklandı. Saldırganlar, otomobille olay yerinden kaçtı. Çok sayıda bıçak darbesiyle ağır yaralanan Mustafa Yılmaz, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayın ardından, 21 yaşındaki Ferhat Bulut, 27 yaşındaki Mehmet Çiftçi, 32 yaşındaki Remzi Dönmez ve 28 yaşındaki Kemal Karadaş gözaltına alındı. Sorgularının ardından Ferhat Bulut tutuklandı, 3 arkadaşı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan sanıklardan Ferhat Bulut için 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıl, 'tehdit' suçundan da 5 yıla kadar hapsi istendi. Tutuksuz 3 sanık için 'yaralama' suçundan 1'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

'TEHDİT ETTİLER'

Sanıklar çıktıkları karar duruşmasında da geçen duruşmalardaki ifadelerini tekrarlayarak, birbirlerini suçladı. Kendisinin suçsuz olduğunu, diğer sanıklar tehdit ettiği için suçu kabul ettiğini ileri süren sanık Ferhat Bulut, "Diğer sanıklardan Mehmet Çiftçi elindeki bıçakla ölene ve diğer kişiye vuruyordu. Sonra Mehmet bıçağı bana verdi. Olay yerinden ayrılırken de huzurdaki diğer 3 sanık bana 'Suçu sen üstleneceksin. Çünkü senin yaşın küçük' dediler. 'Yoksa sana ve ailene zarar veririz' dediler" diye konuştu. Bulut'un ifadesi üzerine geçen duruşmada tutuklanan 3 sanık da, "Olay yerinden ayrılırken Ferhat, 'Ben ikisine de bıçakla vurdum' dedi. Bıçakla vurduğunu söyleyince aramızda bu yüzden tartışma çıktı. Ancak 'Bacaklarına vurdum' deyince evlerimize dağıldık" diyerek kendilerini savundu.

ANNE YÜREĞİ DAYANMADI

Oğlunun bıçaklanmasını evinin balkonundan gördüğünü belirten anne Serap Yılmaz da olayı şöyle anlattı:

"Biz eşimle balkonda oturuyorduk. Eşim bana 'Oğlum geliyor' dedi. Baktığımda bizim aracın arkasından bir aracın geldiğini gördüm. Araçtan inenler oğlumun üzerine geldiler. Bu kişilerden birinin elinde bıçak vardı. Eşimle aşağıya indik. Binadan çıkarken Berk, 'Abla bizi vurdular' dedi. Oğlum yerde yatıyordu. Oğlumun yüzüne batan taşları temizledim. Oğlum yaralı halde 'Anne beni kurtar' diye sesleniyordu."

Serap Yılmaz, evlat acısıyla daha fazla konuşamadı, bayıldı. Bayılan anne Yılmaz, duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme heyeti, tutuklu olan 4 sanığı da cinayetten 25'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıklardan Ferhat Bulut, ayrıca, 'öldürmeye teşebbüs' suçundan 11 yıl 8 ay, 'tehdit' suçundan da 2.5 yıl hapse mahkum edildi.

Duruşma sonrası sanık yakınları verilen cezaya tepki gösterdi.



MKA(BK/CK)