Üçpınar Köyü'nün 5 mahallesinden biri olan Yavşan Mahallesi’nde oturanların çocukları, 2 kilometre uzaklıktaki Tuzaklı Köyü İlköğretim Okulu'na gidiyor. Ancak yolun bozuk olması ve yağışlı havalarda çamur deryasına dönmesi yüzünden okul servisi mahalleye giremiyor. Köylüler de yollarının yapılması için Kaymakamlığa, Valiliğe, İl Özel İdaresi'ne başvuru yaparak yardımcı olunmasını istedi, ancak sorunlarına çözüm bulunamadı. Bunun üzerine 12 öğrencisi bulunan Yavşan Mahallesi sakinleri de çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Köy sakinlerinden İlyas Çetin, "2 kilometrelik yolumuzu yapmıyorlar. 2 kilometre yol yapmak çok mu zor. Devlet binlerce kilometre duble yol yapıyor. Yıllardır çözülmeyen sorunumuz için biz de tepki olarak çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Yolumuz yapılıncaya kadar da çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" dedi.

DEVLET BİLİYOR, AMA SORUMLULUK İL ÖZEL İDARESİ'NDE

Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan ise konuyu bildiğini belirterek, yolun yapımının İl Özel İdaresi'nin sorumluluk alanında olduğunu ifade etti. Kaymakam Kalkan, "Devlet her türlü maddi ve manevi desteğini veriyor. Çocuklar ücretsiz olarak servislerle taşınıyor. Çocukların okula gönderilmemesiyle ilgili ailelere gereken uyarı yapılacaktır. Ailelerle ilgili işlem başlatılacak" diye konuştu.



MS(İS/BT)