Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen 'Yılın Keçisi' ödülünün bu yılki sahipleri belli oldu. Festival komitesi tiyatrocu Levent Kırca ve 3 telli bağlama sanatçısı Hayri Dev'i 'yılın keçisi' seçti.

Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, 'Yılın Keçisi' ödüllerinin 9 yıldır geleneksel olarak verildiğini belirtti. Başkan Yılmaz, festival komitesinin Levent Kırca'yı sanat yaşamındaki ilkelerinden taviz vermediği için bu ödüle layık gördüğünü söyledi. 'Yılın Keçisi' ödülünün bu ülkenin yetiştirdiği cesur ve ilkeli sanatçılara verildiğini aktaran Başkan Yılmaz, "Levent Kırca, 'Olacak O Kadar' adlı programı ile 21 yıl inatla televizyonlarda halkı eğitmiş bir tiyatrocudur. Anadolu'yu karış karış gezerek, tiyatro sevgisini insanlara aşılamak için gösterdiği inadı da bu ödülü kendisine getirmiştir" diye konuştu.

Bu yıl ilk defa internet üzerinden alınan öneriler doğrultusunda ödülü 2 kişiye verdiklerini vurgulayan Keramettin Yılmaz, bu yılın diğer keçisinin 3 telli bağlama ustası Hayri Dev olduğunu açıkladı. Yılmaz, Denizli'nin Çameli İlçesi'nde oturan Dev'in UNESCO tarafından 'Yaşayan Kültür Mirasları' listesine aldığını belirtti.