Yerel Yönetim Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası, Antalya Büyükşehir Belediyesi İşbirliği ile AKM Aspendos Salonu'nda 'Büyükşehir Yasası ve Etkileri' konulu konferans düzenlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, konferansa konuşmacı olarak katıldı. Bu yasanın adının büyükşehir değil, bütünşehir olduğunu belirten Günaydın, "Türkiye'de bir süper belediye vardır. Onun başında da Erdoğan Bayraktar vardır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugün belediyelerin birçok yetkisine sahiptir. Nerede bir rant varsa, belediyeleri bypass ederek ranta ellerini uzatabilsinler" dedi.

İDRİS NAİM PAŞA

Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in tüm belde ve köylere valilikler aracılığıyla gönderdiği ve kapanması öngörülen belediyelerin tüm işlemlerinin mahalli idari izni ile yapılabileceğini belirten genelgeyi eleştirdi. Günaydın, "Şimdi bize diyor ki İdris Naim Paşa, 'Sen bu yetkini vali veya kaymakam izin verirse kullanabileceksin'. Bu şekilde bir genelge hukuk devleti içinde olamaz" diye konuştu.

GÖKÇEK METRO YAPAMADI

Günaydın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Melih Gökçek'in 18 yıldır bir metre metroyu hizmete açamadığını belirtti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın, "Baktılar ki bu Melih Gökçek'in metro falan yapabileceği yok. Daha sonra Ankara'da törenle Ulaştırma Bakanlığı'na devredildi. Yani Ankara'nın göbeğinde 10 yıl boyunca metro yapamadığı için Ulaştırma Bakanlığı'na devredeceksin, şimdi Şereflikoçhisar'ın köylerinden de sen sorumlu olacaksın" dedi.

MENDERES TÜREL'E ELEŞTİRİ

Konuşmasında sık sık AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'i eleştiren Gökhan Günaydın, Türel'in 'halka hizmetin artacağı' yönündeki ifadelerini hikaye okumak olarak değerlendirdi. Günaydın, kapatılacak 430 beldede sandık kurduklarını ve halka 'belediyen kapatılsın mı, kapatılmasın mı' sorduklarını söyledi. Günaydın, çıkan sonuçları şöyle anlattı:

"Bunların 168'i CHP'li, 152'si AKP'li, 63'ü MHP'li, 22'si DP'li şeklinde liste böyle gidiyor. Buralardan 361 bin 720 kişi sandığa gitti ve 9 bin 126 kişiden 'kapatılsın', 351 bin 948 kişiden 'dokunma' sonucu çıktı. Halkın yüzde 97'si 'belediyeme dokunma' diyor. Hemşehriniz (Menderes Türel) ise 'CHP çadır tiyatrosu kurdu' diyor. Demokrasiden azıcık nasibini alsan bu lafı edemezsin."

Günaydın, gelecek yerel seçimlerde yaptıkları anket çalışmalarına göre CHP'nin de AK Parti'nin de 30 bandında oy alacağının görüldüğünü belirtti. Gökhan Günaydın, "Bu adamları sandığa gömemez isek bu fani vücudu dolaştırmanın bir anlamı yoktur" dedi.