Harran’da akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız sağanak halinde yağan yağmur yağışı ilçede sel felaketinin yaşanmasına neden oldu. Aşırı yağış nedeniyle ilçeyi köylere bağlayan yollarda göçükler meydana geldi. Kazlıkuyu köyü mevkiinde otomobili ile evine gitmek isteyen Ahmet Çakır, aracıyla sel sularında sürüklenerek kayboldu.

VALİ İLÇEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Sel felaketinin yaşanmasının ardından Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden Seyit Eyüpoğlu ve Halil Özcan, Harran ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Güvenç, İlçe Kaymakamı Selami Yazıcı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez'den bilgi aldı, ardından aşırı yağışın zarar verdiği Göktaş, Kazlıkuyu, Cepkenli, Çolpan ve Karataş köylerinde incelemelerde bulunup vatandaşlar ile görüştü. Aaşırı yağış sonrası etkilenen yolların açılması için çalışmalara başladıklarını belirten Vali Güvenç,  "Hasar gören yolların açılmasının ardından hasar tespit çalışmalarına başlayacağız" dedi.

VALİ GÜVENÇ: 1 KAYIP VAR

Aniden bastıran yağış ile birlikte ilçeyi köylere bağlayan yollarda göçükler meydana geldi. Sel felaketinin yaşandığı ilçede inceleme yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç "1 kişi sulara kapılarak kayboldu. Arama çalışmaları devam edecek” dedi. Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise "1 vatandaşımız kayıp. Arama çalışmaları devam ediyor. Can kaybımız yok, ufak tefek maddi hasarların meydana geldiği evler mevcut" dedi. Sel sularında kaybolan Çakır için arama başlatan ekipler, havanın kararmasıyla beraber çalışmalarına son verdi. Çakır’ı arama çalışmaları sabah saatlerinden itibaren tekrar başlayacak.

SEL SULARI YARIM METREYİ BULDU

Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle karayolları ve köprüler çöktü. Devlet Su İşleri’ne ait iş makineleri yarım metreyi bulan sel sularının bulunduğu karayollarını trafiğe açmak için menfezlerde çalışma yaptı. Sel felaketinin yaşandığı Harran’da, çok sayıda araçta, yolların çökmesi nedeniyle maddi hasar meydana geldi.

12 KÖY SU ALTINDA KALDI

Aniden bastıran sağanak yağış nedeniyle Harran ilçesinde ve köylerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı. Sel felaketinden en çok Selalmaz, Yayvandoruk, Meydankapı, Göktaş, Kazlıkuyu, Uluağaç, Damlasuyu, Aslanlı, Aydüştü, Cepkenli, Çolpan ve Karataş köyleri zarar gördü.

9 ARAÇ SEL SULARINA KAPILDI

Aşırı yağışlar sırasında araçları ile yolda evlerine gitmeye çalışan 9 araç sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan 8 araç iş makineleri tarafından kurtarılırken, 1 araç ve şoförü kayboldu. Sel felaketinden dolayı ilçede bulunan bütün tarım arazileri zarar gördü.

ÖŞ (HK/SSA)