Kaza bugün saat 18.00 sıralarında TEM Otoyolu'nun Akyazı gişeleri yakınında meydana geldi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, omuzundaki kırık nedeniyle Ankara'da gördüğü tedaviyi tamamladıktan sonra eşi Emin Öke Adatepe ile birlikte Adnan Selçuk'un kullandığı 34 YUY 65 plakalı Volvo marka otomobille İstanbul’a gitmek üzere yola çıktı. Şoför Selçuk'un, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil önce yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Savrulan otomobil, orta refüjden takla atarak karsı şeride geçerek köprü altındaki bariyerlerde ters döndü. Kaza sırasında araçta bulunan Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe, emniyet kemerinin bağlı olmaması nedeniyle araçtan 15 metre ileriye savruldu. Ülkü Adatepe olay yerinde can verdi. Ters dönen otomobilde bulunan eşi Emin Öke Adatepe ile şöförü Adnan Selçuk olay yerine gelen 112 ekipleni tarafından çıkartılarak Adapazarı Toyotasa Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazada can veren Ülkü Adatepe’nin cansız bedeni bir süre yolda kaldıktan sonra cenaze aracıyla Akyazı Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Hastane morguna konulan Ülkü Adatepe’nin cenazesinin yarın İstanbul’a gönderileceği belirtildi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük yaptığı açıklamada, kazanın Ülkü Adatepe ve eşinin bulunduğu aracın sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesinden kaynaklandığının anlaşıldığını belirtti. Vali Büyük, hastaneye kaldırılan eşi Emin Öke Adatepe’nin de sol ayağında kırık olduğunu ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığını söyledi. Vali Büyük, Emin Öke Adatepe'nin eşinin öldüğünden haberi olmadığını da söyledi. Vali Büyük, "Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’yi kaza sonucu kaybettik. Eşinin sağlık durumu iyi" dedi.

Sakarya Sağlık Müdürü Murat Alemdar ise Emin Öke Adatepe'nin ameliyat için Toyotasa Hastanesi'nden Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiğini belirterek, "Bu gece sol dizinde kaza sonrası oluşan kırık nedeniyle ameliyata alınacak. Kazada hafif yaralanan sürücünün ise sağlık durumu iyi. Bugün taburcu olacak" dedi.

Bu arada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kaza sonrasında CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’u arayarak Ülkü Adatepe’nin cenazesi ve eşinin sağlık durumuyla ilgili olarak gereken yapılması için talimat verdiği öğrenildi.

Ülkü Adatepe’nin omuzundaki kırık nedeniyle Ankara'da bir hastanede tedavi gördüğü ve tedavi sonrası İstanbul'a dönerken kaza geçirdikleri belirtildi.

ZT,AO (MB/SSA) (FOTOĞRAF)