Antalya'nın TRT Caddesi'nde saat 20.00 sıralarında devriye görevi yapan motosikletli polis ekibi, şüpheli gördüğü kırmızı renkli otomobili durdurmak istedi. Otomobilin içinden açılan ateş sonucu 1 polis memuru ağır yaralanırken, araçtaki 2 saldırgan kaçtı. Çok sayıda polis ekibinin kovalamaya başladığı saldırganlar, Cezaevi Kavşağı'nda barikatla karşılaştı. Polislerin ateşine karşılık veren saldırganlar, 2 polis memurunu daha yaraladıktan sonra araçtan inip yaya olarak kaçmayı sürdürdü. Kepez İlçesi'nde ormanlık alanda izini kaybettiren 2 kişinin yakalanması için özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı. Saldırganları bulmak için gece görüşlü helikopter de arama çalışmalarına katıldı.

3 POLİS ŞEHİT

Yaralı polis memurlarından biri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne diğer ikisi ise Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne götürüldü. Polis memurları, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Hastaneye giden Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devriye görevi yapan motosikletli polis ekiplerine açılan ateş sonucu Mehmet Çolak, Abdullah Kılınç ve Mustafa Bülbül isimli polis memurlarının şehit olduğunu açıkladı.

Gelişmeler üzerine Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Garzinon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, MHP İl Başkanı Osman Çetin, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve çok sayıda emniyet müdürü hastaneye akın etti.

Burada bir açıklama yapan Vali Ahmet Altıparmak, olayın bir asayiş olayı olduğunu değerlendirdiklerini belirterek, şöyle dedi: "Şüpheli şahıs olduğu yönündeki ihbar üzerine bölgeye giden ekiplerimize otomobildeki 2 kişi ateş açtı. Burada bir arkadaşımızı kaybettik. Takip sonucu otomobil bir kavşakta durduruldu. Burada da 2 arkadaşımızı maalesef kaybettik. Panik yapacak bir durum yok, arkadaşlarımız gerekli çalışmayı yapıyor." 



DHA (SU/RT)