'Emekli Madenciyi Dolandıran Yakalandı' başlıklı haberimizi yeni bilgilerle birlikte yenileyerek veriyoruz.

YENİDEN

-------------



Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), - ANTALYA'da 33 yaşındaki İbrahim Halil E., kendisini emniyet müdürü olarak tanıtarak dolandırdığı Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde yaşayan emekli madenci 57 yaşındaki Şerafettin Arslan'ın hesabına gönderdiği 52 bin lirayı bankadan çekerken polis tarafından yakalandı. Şüpheliye yardım ettiği iddia edilen 39 yaşındaki Mustafa S. de gözaltına alındı.

Serik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, aldıkları ihbar üzerine, cep telefonundan rastgele aradığı kişileri çeşitli bahanelerle kandırdıktan sonra telefon kartına 'TL' göndermelerini isteyen dolandırıcıyı son işinde tespit etti. Serik'te yaşayan İbrahim Halil E., rastgele çevirdiği bir telefon numarasından karşısına çıkan Zonguldaklı emekli madenci Şerafettin Arslan'a, "Ben emniyet müdürüyüm. Sizi Terörle Mücadele Şubesi'nden arıyorum. Hesaplarınızda oynama var. Bunu yapan kişileri bulabilmemiz için hesabınızdaki paraları bize aktarmanız gerekiyor. Vereceğim hesap numarasına para yatırmanızı istiyorum" dedikten sonra 52 bin lira istedi. Şüpheli, Arslan'ın gönderdiği emekli ikramiyesi olan parayı çekebilmek için de başka bir senaryo uyguladı.

İbrahim Halil E., "Arkadaşımdan para gelecek. Senin hesap numarasına yatırabilir miyiz? Havale geldikten sonra sen hesabından çeker bana verirsin. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz" diyerek, yolda karşılaştığı Mustafa S.'den yardım istedi. Yardım teklifini kabul eden Mustafa S. ile birlikte ilçedeki bir banka şubesine giden İbrahim Halil E., parayı gönderdikten sonra şüphelenen Şerafettin Arslan'ın ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler tarafından parayı alacağı sırada yakalandı.

İbrahim Halil E. ile ona yardım etmek istediği belirtilen Mustafa S. sorgulandıktan sonra adliyeye gönderildi.



NK(SU/CK)



E.: Eman

S.: Sargın