Yargıda rüşvet iddiaları ile ilgili açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. İşadamları Dinç Bilgin, Faruk Süren ve Efe Önbilgin gibi isimlerin de sanıkları arasında olduğu İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 7’si tutuklu 40 sanık yer alıyor.


TUTUKSUZ SANIKLAR GERİ GÖNDERİLDİ


Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda görülen davaya bir numaralı sanık Sinan Berberoğlu’nun da aralarında bulurduğu 7 tutuklu sanık katıldı. Duruşma başlamadan önce adliyeye gelen Faruk Süren, Efe Önbilgin ve bazı tutuklu sanıklar mahkeme başkanının tutuksuz sanıkların savunmalarını bir sonraki celseye bırakması kararının ardından adliyeden ayrıldı.


SİNAN BERBEROĞLU İDDİALARI KABUL ETMEDİ


Duruşmada tutuklu sanıkların ifadesi alındı. İddianamenin bir numaralı sanığı olan ve Ergenekon davasında da tanık olarak dinlenen Sinan Berberoğlu savunmasında, örgüt liderliği iddialarını reddetti. Berberoğlu savunmasında Efe Önbilgin’e karşı iftira ve tehdit suçlarını işlemediğini belirtti. Efe Önbilgin’in, Mete Can Kurt isimli bir kişiye 20 bin TL borcu olduğunu belirten Berberoğlu, “Ancak bu borcun gerçek borç olmadığını söyleyince ben de avukata para vereceğine kendisiyle anlaş dedim. O da bana 40 bin tl vereyim sen bu işi çöz dedi. Daha sonra kendileri aralarında anlaştılar. Daha sonra da ben 40 bin tl Efe Önbilgin’e geri verdim" dedi. Berberoğlu, Faruk Süren’le birlikte çalıştıkları için tanıdığını belirterek Süren’in adliye çalışanlarına rüşvet verdiğine yönelik bir bilgisi olmadığını söyledi.


MEMUR MADEN; FARUK SÜREN’DEN FOTOKOPİ İÇİN PARA ALDIM


Davanın tutuklu sanıklarından mahkemelerde görevli memur Erdoğan Maden, Sinan Berberoğlu’nu 10 yıldır avukat olarak tanıdığını belirterek, “Ben Berberoğlu’ndan yapacağı işlemler karşılığında herhangi bir vekalet sormadım. Ayrıca avukat olmadığını öğrendiğim son 1 yıldan itibaren kendisiyle bir görüşmem olmadı. Benim bu olayda vermiş olduğum bilgiler zaman zaman avukatların arayıp sordukları bilgilerdir. İddia olan örgüte üye olmadım. Faruk Süren tarafından bana yaklaşık 7 klasörlük bir dosyanın fotokopisini 3 suret çekmem karşılığında bin tl para verdi. Ben bu parayı mesaiden sonra fotokopi çekmem için aldım. Ben fotokopileri saat 5’ten sonra baro görevlisiyle beraber götürüp Faruk Süren’e teslim ettim. Herhangi bir rüşvet karşılığında almadım" dedi.


4 SANIK İÇİN TAHLİYE


Tutuklu sanıkların savunmalarının ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Ömer Kotan, Selahattin Yağmur, Yakup Dolgun ve Şıhmus Bozkurt’un tahliyesine karar verdi.


“YILDIRIM VE CÜBBELİ YÜZÜNDEN REVİRDE YATAMADIM"


Öte yandan duruşmada savunmasını yapan sanık Ömer Kotan, cezaevi yönetimini şikayet ettiğini belirtti. Mahkemede bu şikayetini dile getiren sanık Kotan, “ Ben tutukluyken bağırsak ameliyatı oldum. Metris Cezaevindeyken revirde kalmam gerektiği halde Aziz Yıldırım ve Cübbeli Ahmet isimli şahıs burada olduğu için beni almadılar. Bundan dolayı şikayetçi oldum." dedi.


 SG (SB)