Samsun merkez ve ilçelerinde bu yıl gerçekleşen 759 yangının bilançosunu açıklayan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hasan İnce, "Bu yangınların 160'ı daire, 90'ı baca, 52'si araç, 60'ı sigara ve yanıcı madde, 75'i orman yangını, 10'u çöp, anız ve 312'si de diğer yangınlar olarak belirlendi. Çıkan yangınlardan sadece birinde bir kişi çıkan dumanlardan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaklaşık 10 kişi de yaralandı" dedi.

ELEKTRİK TESİSATLARINA KONTROL

Evlerdeki elektrikli aletlerin kesinlikle aynı anda çalıştırılmaması gerektiğini ifade eden Hasan İnce, "Bu durum elektrik kaçağı yangınlarına davetiye çıkarmaktadır. Vatandaşlarımız yangın çıktığında panik yaparak evi terk etmemeli ve sağlıklı bir adres bildirerek itfaiyenin rahat şekilde oraya gitmesini sağlamalı. Doğru adres vermek çok önemli. Daire yangınlarının yanı sıra, orman, araç, anız yangınlarına da müdahalelerde bulunduk. Özellikle elektrik kaçakları evlerdeki yangınlara davetiye çıkarıyor. Vatandaşlarımız mutlaka belirli aralıklarla evlerindeki elektrik tesisatını kontrol ettirmeli. Ayrıca çocukların yanıcı maddelerle oynaması da bir çok evde yangın çıkmasına sebep oluyor. Aileleri bu konuda daha dikkatli olması gerekli" diye konuştu.

ARAÇ PARKLARI YANGINA ULAŞMAMIZI ENGELLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hasan İnce, "Genelde çocukların yanıcı maddelerle oynaması, elektrik kaçağından kaynaklı, dikkatsizlik ve tedbirsizlik gibi etkenler yangına sebep veriyor. Yangının 3-4 dakikalık yayılma zamanı var. Biz zamanla yarışırken, sokak aralarında sağlı sollu yapılan araç parkları, yangınlara gidişlerimizi engelleniyor. Bu nedenle vatandaşların araçlarını sağlı sollu park etmemelerini rica ediyorum. Ayrıca olay yerindeki vatandaşlarımız meraklı oluyor. Yangın bölgesine girmeye çalışanlar bile oluyor. Bu durum hem onların can güvenliğini tehlikeye atıyor hem de bizim çalışmamıza mani oluyor. Bu konulara dikkat edilmesini istiyoruz" dedi.



İA (MS/AK)