Vize İlçesi’ne bağlı 450 nüfuslu Küçükyayla Köyü’nde oturan, fabrika işçisi R.K. ve ev kadını N.K. çifti, geçen hafta İlçe Jandarma Komutanlığı ve Vize Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giderek, 8 yaşındaki kızlarının boynuna sınıfta 'Şakir' yazılı kağıt astığı için sınıf öğretmeni Ş.Ç. hakında şikayette bulundu. Bunun üzerine öğretmen hakkında savcılık adli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de idari  soruşturma başlattı.

"KIZIM RENCİDE OLDU"

Kızının arkadaşları yanında rencide olduğunu ifade eden anne 37 yaşındaki N.K., “Geçen hafta Perşembe günü kızım okuldan boynunda 'Şakir' yazılı bir kağıtla geldi. Sorduğumda sınıfta 'ş' harfi içeren isimleri okuyamadığı için öğretmeninin boynuna astığını ve 'Öğrenmeden gelme' diyip eve yolladığını anlattı. Biz de öğretmenden şikayetçi olduk" dedi.

Birleştirilmiş 1, 2 ve 3’üncü sınıfta okuyan 11 öğrencinin ders gördüğü Küçükyayla İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Ş.Ç. ise kağıdı çocuğun boynuna asmadığını, eve ödev olarak verdiğini söyledi. Kendisi hakkında hem savcılığın hem de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığını ve bu konuda ifade verdiğini anlatan Ş.Ç.,  şunları söyledi:

"Okulda 1, 2 ve 3’ncü sınıflar aynı yerde eğitim görüyor. D.K. da konuşma güçlüğü var, vasat öğrenci. Okuyamadığı 'ş' harfini öğrenmesi için 'Şakir, Şule' gibi isimlerin yazılı olduğu kağıtları verdim ama boynuna asmadım. Onlara bu kağıtları ev ödevi olarak verdim. Asla boynuna asma olayı yok, ben 33 yıllık eğitimciyim. Kelime oyunu ile cümle öğretmeye çalışıyorum. Onlar da hakkımda şikayetçi olmuş. Ben de gerekli yerlere ifadelerimi verdim. Aileler arasında gurur yapıyorlar. Başarılı olmayan bir öğrenci için 'Başarılı' diyemem ki. Eğitimciyim her türlü role girerim. Yeri geldiğinde kendimiz de müsamerelerde görev alıyoruz. Öğretmek için elimizden geleni yapıyoruz. Biz kağıtla kalemle uğraşıyoruz. Olanlara üzüldüm."

Ailenin şikayeti üzerine öğretmen hakkında idari soruşturma başlattıklarını belirten Vize İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tam, "Müfettiş görevlendirdik. Öğretmenimizin ifadesini alıp, köylülerle görüştü. Şu anda öğretmenimizi görevden alacak bir durum yok, görevine devam ediyor. Aile savcılığa da şikayet etmiş. Adli inceleme de devam ediyor" dedi.



EÖ(LK/SS)