ABD’nin New York kentinde yaşayan ve yazları tatil için geldiği Turgutreis Beldesi Aspat Mevkii’ndeki Kale Kent Sitesi, 32 Numara’daki villasında yalnız kalan Arman Azmak, geçen 29 Temmuz’da jandarmayı arayıp, "Bıçaklandım. İşkence gördüm. Ağır yaralıyım" deyerek, adresini verdi. Bu sırada telefon kesildi. Bunun üzerine villaya giden jandarma ekipleri, Azak’ı salonda yarı çıplak halde kanlar içinde ölü buldu. Jandarma, 50 villanın yer aldığı, özel güvenlik görevlisi bulunan sitedeki cinayetin aydınlatılması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

Jandarma, soruşturma kapsamında sitedeki inşaat işlerinde çalışan 16 kişi arasında bulunan 17 yaşındaki Z.Ö.’nün Azak ile sitenin gazinosunda oturup, sohbet ettiği, birlikte denize girdikleri ve birkaç kez de evine girip çıktığını belirledi. Bunun üzerine olaydan iki hafta sonra Z.Ö., gözaltına alındı. Ancak, Z.Ö., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Z.Ö.’nün serbest bırakılmasının ardından ortalardan kaybolması üzerine jandarma, Azak’ı 9 bıçak darbesi ile öldüren kişinin Z.Ö., olabileceği üzerinde yoğunlaştı. Z.Ö., 10 Şubat’ta memleketi Van’da yakalanıp, Bodrum’a getirildi. Yaşı küçük olduğu için ifadesi alınamayan Z.Ö.’nün DNA ve kan örneğinin, öldürülen Azak’nın tırmaklarındaki deri parçaları ve giysilerindeki kan lekeleriyle uyuştuğu belirlendi. Z.Ö., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Z.Ö.’nün cinayeti işlemesi için başkalarının azmettirmiş olabileceği üzerinde duran jandarma 5 kişiyi daha teknik takibe aldı. Jandarma, dün akşam da cinayetin azmettiricilerinden olduğu ileri sürülen Salih Kütük’ü Bodrum’da yakaladı. Kütük de polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Jandarma, bugün sabah saatlerinde de teknik takibe takılan E.G., S.Ş. (54) ile ilk evliliğinden olan oğlu M.A.’yı (37) da gözaltına aldı. 3 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından azmettirici oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edildi.




E.G.: Erdinç Günlü

S.Ş.: Semiha Şentürk

M.A.: Muhammet Ataş