49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, Ali Aydın'ın yönettiği 'Küf' adlı film izleyiciyle buluştu. Venedik Film Festivali'nde 'Genç Aslan' ödülüne layık görülen filmi, Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Hülya Avşar ile jüri üyeleri izledi. Filme Antalyalı sinemaseverler de yoğun ilgi gösterdi.

Filmin ardından yapılan söyleşide yönetmen Ali Aydın, faili meçhul cinayetlere kurban giden insanların, toplumun genelinde politik zeminde bakış açısıyla değerlendirildiğini belirtti. Aydın, faili meçhul cinayetleri toplumun tamamen insaniyetten, insan olmaktan, her insanın bir şeyleri söyleyebilme özgürlüğünü ve söyleyebilme hakkından soyutlayarak değerlendirdiğini söyledi.

Söyleşide bir seyircinin filmin temposunun düşük olması nedeniyle konunun tam anlatılamadığı yönündeki eleştirisi üzerine Aydın, "Neden bu kadar düşük tempoda olduğunu sorarsanız, hayat bu kadar hızlı akmaz. İzlediğiniz filmler belirli bir montaj mahsulü olarak görülür. Hayat bu kadar hızlı akmaz. Hayat yavaş akar. Hele Anadolu'da böyle büyük şehirlerden farklı olarak çok daha yavaş akar. Hele mesleği doğayla iç içe olan bir adamı başka nasıl anlatabilirim, bilmiyorum. Ben manzara çekmek için yapmadım onları" diye konuştu.

Filmin söyleşisine yapımcı Önder Çakar, görüntü yönetmeni Murat Tuncel, oyuncular Ercan Kesal, Muhammet Uzuner, Tansu Biçer de katıldı.

FİLMİN KONUSU

Demiryollarında yol bekçiliği yapan Basri'nin tek oğlu Seyfi, 18 yıl önce üniversite öğrencisiyken gözaltına alındı ve o günden sonra kimse Seyfi'den haber alamadı. Oğlunun belirsiz durumu, karısının ölmesiyle Basri, daha da yalnızlığa itildi.



TY(SU/SS)