Turkcell'in de 5 milyon lira bağışladığı kampanya çerçevesinde Van'a öğretmen kampusü, öğrenci yurdu ile Van Erciş'te 100 kişi kapasiteli bir iletişim merkezi yapılacak. Ayrıca maddi imkanları yetersiz olan öğrencilere TEV tarafından burs verilecek. Kampanyayla ilgili Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen basın toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ile Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç katıldı.


"ÖĞRETMENLERİMİZE NASIL SAHİP ÇIKTIĞIMIZI ORTAYA KOYMUŞ OLACAĞIZ"


Düzenlenen basın toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Van için birçok kampanya tertip edildi. Bize söz veren insanlarla tek tek irtibat kuruldu. Protokollere tek tek imza konuldu. Onların hepsine yerlerini gösterdik. Örnek projeleri kendilerine teslim ettik. Bugüne kadar Van için yaklaşık 49 civarında okul ve öğretmen evi veya pansiyon sözü verildi. Biz 46 tanesini imzaladık. Onların pek çoğu yatırımlarına başladılar. Ben katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum" dedi.


Bakan Dinçer, kampanyanın dayanışmayı sergilediğini de aktararak, "Buradaki çalışma modern dünyanın yönetim aktörleri olan üç farklı sektörün birbirleriyle dayanışmasını sembolize ediyor. Kamu var özel sektör var ve sivil toplum kuruluşu var. Bunlar yerel yönetimlerle ve üniversiterlerle desteklendiğinde inanılmaz bir güç ortaya çıkacak diye düşünüyorum. Bu kampanyayla biz bir kez daha öğretmenlerimize nasıl sahip çıktığımızı ortaya koymuş olacağız. Ne kadar iyi okul ve dersliklerimiz olursa olsun iyi bir öğretmeniniz yoksa o zaman sunduğunuz maddi ve fiziki imkanların hepsinin yararı sınırlı kalacaktır. Her türlü imkanın kapasitesini artırmak öğretmenlerimizin elinde. Biz bütün gücümüzle öğretmenlerimize daha yi şartlar sağlamak istiyoruz. Orada çok büyük fedakarlık yapıyorlar" diye konuştu.


İLK BAĞIŞI 60 BİN TL İLE CİLİV YAPTI


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ise "Biz Mili Eğitim Bakanlığı, TEV, Turkcell ile beraber ileriye gidişe destek olmaya karar verdik. 23 Ekim saat 13.41' de 7.2' lik bu deprem Türkiye'yi vurduğunda ben yurtdışındaydım. Gelen SMS'lerden bu felaketi haber aldım. Turkcell adına ilk görevimiz oradaki vatandaşlarımızın iletişim ihtiyacını karşılamaktı. Turkcell olarak ilk görevimiz böyle bir felakette kesintisiz yaşanmasını sağlamaktı. Gururla söylüyorum ki Turkcell sorumluluğunu yerine getirdi. Bu felaket geride kaldı. Nasıl ileriye gideriz nasıl Van'ın gelişmesine katkıda bulunuruz ? Şuna inanıyoruz ki öğretmenler eğitim öğretimde muazzam önemli roller olduğu için biz bu katkıda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize odaklandık " şeklinde konuştu.


Çağrı merkezi inşaatıyla ilgili olarak Ciliv, "Van Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı iletişim merkezini kuruyor olacağız. Bu tesisi de çok yakın zamanda bitirerek hayata geçireceğiz. Burada da aynı Karaman'da olduğu gibi çalışanlarımızın yüzde 50' si engelli vatandaşlarımız olacak. Van'daki depremde engelli duruma geçen kardeşlerimize de fırsat eşitliği sunuyoruz" dedi.


Bu arada Ciliv, 60 bin lira vererek annesi ve babası adına öğretmen kampusü içerisinde yaptırılacak evlerden birine maddi katkıda bulunacağını kaydetti.


"HEM ÖĞRETMENLERİ HEM ÖĞRENCİLERİ KAPSADIĞI İÇİN OLDUKÇA ANLAMLIDIR"


TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç da "Türk Eğitim Vakfı ülkemizin yaşadığı doğal feaketlerde de bu yaklaşımı sergilemiştir. Sayın bakanımızın himayesinde Turkcell ile Van için Türkiye kumbarası projesini başlatıyoruz" dedi. Marmara depreminde 4 bin 41 öğrenciye burs verildiğini anlatan Koç, "Bugün başlattığımız bu proje dışında Van ve Erciş depremlerinde Türk Eğitim Vakfı derhal harekete geçmiş, Van Valiliği ve ilgililerle temas kurulmuştur. Yaşanan felaketin yaralarını sarmak için, teknik ve endüstri meslek lisesinde okuyan, yüksek öğrenimini sürdüren öğrencilere burs verilmiştir. Halen vakfımız Van'da 175 öğrenciye burs vermektedir. Bu projeye ilaveten 24 derslikli bir okul yaptırma çalışmalarımız da sürmektedir. Van İçin Türkiye Kumbarası projesi hem öğretmeni hem öğrenciyi kapsadığı için oldukça anlamlıdır. Bu kumbaraya gelecek bağışlar öncelikle projenin büyütülmesi için kullanılacak ve arta kalan paralarla burs verilmesi için kullanılacaktır" diye konuştu.


TÜRKİYE KUMBARASI KAMPANYASI


Mart 2012'de temellerinin atılması planlanan öğretmen kampüsü 100 kişi kapasiteli olacak. Beş dönümlük arazi üzerine kurulacak olan kampüsteki daireler 2 artı 1, çelik konstrüksiyondan yapılmış depreme dayanıklı daireler olacak. Ayrıca kampanya kapsamında biriken paralarla bu evlerin sayısı artırılacak. Hedef gelecek bağışlalarla bin eve ulaşmak. Kampanya kapsamında bir öğrenci yurdu da inşaa edilecek. Bin 500 metrekarelik alana yayılacak yurt 100 kişilik olacak. Kampanya kapsamında TEV de 100 başarılı ancak maddi imkanları yetersiz olan öğrenciye burs verecek. Öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdunun Eylül 2012'ye yetiştirilmesi planlanıyor. Kampanya kapsamında Turkcell ayrıca, Van Erciş'te bir de iletişim merkezi kuracak.Bu merkezde ise, 100 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Vatandaşlar ise, Türkiye Kumbarası kampanyasına katkıda bulunmak için, 5283 numaralı mesaj hattına VAN yazıp mesaj atarak, 5 liralık katkıda bulunabilecek.Vatandaşlar ayrıca, www.turkiyekumbarasi.com internet sitesinden kredi kartıyla online bağış da yapabilecek. Dileyen vatandaşlar ise, 60 bin lira karşılığında öğretmen kampusünde yapılacak bir ev sahiplenerek evin yapımı için destekte bulunabilecek.