Yapımcılığını Mustafa Çetin ve Nazif Çetin'in, Yönetmenliğini Mehmet Bükülmez'in yaptığı, başrollerini Selahattin Taşdöğen, Ceylan Yılmaz, Naci Taşdöğen'in paylaştığı 'Van Gölü Canavarı' filmi sinemalarda gösterilmeye başlandı. 400 bin TL maliyetli filmin 13 Kasım'da İstanbul'daki galası ardından Van'daki ilk gösterimine Vanlılar büyük ilgi gösterdi. Filmin yapımcısı ve başrol oyuncusu Nazif Çetin, ilk demonun 2009 yılında yapıldığını ancak, parasal sorunlar nedeniyle çekimlerine ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

"DEPREM SENARYOYU DEĞİŞTİRDİ"

Çetin, filmin çekimlerinin geçen yıl kentte büyük can ve mal kaybına yol açan 2 depremden önce tamamlandığını ancak, felaketin ardından senaryonunda tamamen değiştiğini söyledi. Çetin, şöyle dedi:

"Vanlı' olarak 'Van Gölü Canavarı'nı bahane ederek Van'ı nasıl tanıtabileceğimizi düşünürken böyle bir yükün altına girdik. İyi ki de girmişiz. Alnımızın akıyla bu işin üstesinden geldik. Film şu an sinamalarda. Filmde Van'ın doğal güzellikleri ön planda. 2009 yılında demo çalışmamız oldu. O zaman senaryoda deprem yoktu. 2011 yılında yaşadığmız deprem senaryoyuyu etkiledi."

Komedi filminin depremin gölgesinde kaldığını belirten Çetin ortalama 42 kişi rol aldığını, misafir oyuncularla birlikte 200 kişinin görev aldığını söyledi. Halen 32 ilde gösterimde olan filmin önümüzdeki günlerde de diğer illerde gösterime gireceği bildirildi.

"DEPREMZEDE FİGÜRANLAR"

Filmin oyuncularından Mesut Irk ise başından beri bu filmin içinde olmak isteğini ve bunnun kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Filmin büyük bir bölümünün Erciş'te çekildiğini belirten Irk, "Orada dpremzedelerle birlikte yaşadık. Filmde kullandığımız figüranların hepsi depremzedeydi. Bu filmde olayın en doğalına inmeye çalıştık. Bu çok daha güzel oldu. Konteyner çekimlerimiz oldu. Aynı zamanda biz de o konteynerlerde yaşıyorduk. Çekimlerimiz boyunca aşevinden yemek yedik. Onları anlatan bir film yapıyorduk. Bunu anlatırken bu ortamda olmak en doğrusuydu" diye konuştu.