Atakum İlçesi'nde geçen yıl aralık ayında meydana gelen olayda, sigara fabrikasında  kaynakçı olarak çalışan Ufuk Bozdemir, Genel Müdürü'nün tripleks villasına gitti. İddiaya göre 2 saat kadar evi izleyen Bozdemir, kimsenin olmadığını düşünerek içeriye girdi. Ancak karşısında genel müdürün eşi Mogrıetha Maria Eloff'u görünce kurusıkı tabancasını çıkardı. Ardında da masanın üzerinde bulunan çantasından 750 lirayı alıp kaçtı. Giderken bahçede bulunan iki yavru köpeğin ardından geldiğini gören sanık, köpekleri kucağına alıp Eloff'a teslim ettikten sonra kaçtı. Kısa süre sonra yakalanıp cezaevine gönderildi.

'KADININ EVDE OLDUĞUNU BİLSEM GİRMEZDİM'

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Bozdemir daha önceki savunmalarını tekrar ederek, yaklaşık 4 bin TL kredi kartı borcu olduğunu ve bunu ödemek için suç işlediğini söyledi. Eve hırsızlık amacıyla girdiğini dile getiren Bozdemir şunları anlattı:

"Kadının evde olduğunu bilseydim girmezdim. Kadınla karşılaşınca tabancamı çıkardım. Kendisine zarar vermeyeceğimi anlatmaya çalışarak sadece para istediğimi söyledim.  Çantasından parayı alıp bana verdi. Hatta cep telefonunu ve ziynet eşyalarını da vermek istedi. Ancak onları almadım. Evden giderken bahçedeki köpekler peşime takıldı. Onları tutup kadına verdim. Sonra da gittim. Bir hata yaptım Hakim Bey, bir kez olsun beni affedin. Vallahi bir daha suç işlemeyeceğim."

5.5 YIL HAPİS VE TAHLİYE

Duruşmaya katılan Mogrıetha Maria Eloff'un avukatı ise, sanığın aldığı parayı geri verdiğini, ancak müvekkilinin şikayetçi olduğunu söyledi. Bunun üzerine mahkeme gasp suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ufuk Bozdemir'i, sabıkasının olmamasını ve duruşmadaki iyi halini dikkate alarak 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verip, dosyanın onay için Yargıtay'a gidiş-geliş süresini dikkate alarak tahliye etti.



İA(İS/COŞ)