İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ve mesleğe başladığı ilk yıllarda bir uyuşturucu bağımlısının ölümüne tanıklık edince, uyuşturucu ile mücadele amaçlı çalışmalara yönelen polis memuru İsa Altun, memleketi Şanlıurfa'da, öğrenciler ile velilerine yönelik eğitici seminere katıldı. 5 gün boyunca kaldığı Akçakale'de, ilk ve ortaöğretimde eğitim gören 4 bin civarında öğrenciye uyuşturucunun zararlarını anlatan Altun, son olarak Akçakale İlçe Kütüphanesi'nin salonunda yetişkinlere yönelik seminer verdi. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'ın da katıldığı seminerde konuşan Altun, uyuşturucunun zararlarını anlatıp, ailelerin çocuklarına yönelik yapması gereken konularda uyarılarda bulundu.

Uyuşturucu bağımlılığının ölümle noktalandığını, bunu yazdığı kitapta da anlattığını ifade eden Altun, şöyle konuştu:

"Uyuşturucu günümüzde küresel bir sorun olmaya devam ediyor. Uyuşturucu bütün dünyanın, yani zengin ve yoksul bütün ülkelerin ortak dramı haline geldi. Madde bağımlılığı ve suistimali aynı zamanda terörizmi sponsora eden bir faktördür. Öyle ki, günümüzde uyuşturucu hareketleri arttığı zaman terör artıyor, terörün artışı da uyuşturucu pazarlamasını çoğaltıyor. Bu noktada çocukların ve gençlerin, uyuşturucudan korunması için en büyük görev ailelere düşüyor. Ailelerimiz, çocuklarını suç ve suç unsuruna karışmadan, geleceklerini yönlendirme açısından hedeflerini yükseltmelerini istesinler. Gençler hedeflerini yüksek tuttukça uyuşturucu batağından uzak dururlar."

Altun, uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitici ve uyarıcı çalışmalarının süreceğini söylerken, ilerleyen günlerde İstanbul'da karşılaştığı olaylardan esinlenerek araştırmalar yaptığı bilişim suçlarına yönelik bir kitap çıkaracağını da sözlerine ekledi.



(HK/CK)