“MÜVEKKİLİME TUVALET TEMİZLETMEK İSTEDİLER"


Üç sayfalık bir dilekçe sunan Ersöz, müvekkilinin Maltepe 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Müvekkiline cezaevindeki gardiyanlar tarafından kötü muamele yapıldığını belirten Ersöz dilekçesinde, ifadelere yer verdi:


“ Müvekkilim Çağdaş Ulus ile yapmış olduğum avukat görüşünün ardından kendisini koğuşa götürmek üzere yanımdan alan bir ceza infaz memuru müvekkilimi, ceza infaz memurlarının kullandığı bir tuvalete sokarak, yerde duran paspası göstermek suretiyle temizlik yapmasını istemiştir. Müvekkilim Çağdaş Ulus, bu durum karşısında infaz memuruna tepki göstererek kendisini derhal koğuşuna götürmesini talep etmiş, infaz memurunun ısrarla temizlik yapması konusundaki isteğini geri çevirmiştir."


“OLAYDAN SONRA DAVRANIŞLARI SERTLEŞTİ"


Olayın ardından müvekkili Çağdaş Ulus’un cezaevi müdürü ile görüşmek istediğini ancak bu talebin karşılanmadığını belirten avukat Ersöz dilekçesinde, “Bu tarihten sonra cezaevinde görevli infaz memurlarının müvekkile olan davranışları sertleşmiş" dedi.


“GÖREVLERİNİ KÖTÜYE KULLANDILAR"


Müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu ancak halen bir hastaneye sevkinin gerçekleşmediğini anlatan Ersöz, gardiyanın avukat görüşünün ardından infaz memurlarının kullandığı tuvaleti temizlemesinin istenmesinin ‘görevi kötüye kullanma’ suçunu oluşturduğunu ifade etti. Avukat Ersöz, ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan hakkında işlem yapılmasını istediği Ceza İnfaz Memurunun, 17.02.2012 tarihli Kamera Kayıtlarından ve Çadaş Ulus’un teşhisi neticesinde tespit edilebileceğini belirtti.


SG (MK)