Otobüslerle Rize’ye gelen Düzce Bisiklet Derneği üyesi 3 kişi, 'Trafikte bisikletliye saygı' sloganı adı altında Karadeniz turuna çıktı. Rize’den başlayan tura katılan bisikletliler, Artvin’in Hopa İlçesi üzerinde Gürcistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti başkenti Batum gidecek, oradan dönüş alarak ilk turlarını yaklaşık 300 kilometre pedal çevirdikten sonra Trabzon’da tamamlayacak. Derneğin diğer üyeleri de etap etap Karadeniz’i bisikletlerle geçerek turlarına Düzce’de son verecek.

Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, trafikte bisikletlilere saygı için Karadeniz turuna Rize’den başladıklarını söyledi. Ulaş, "Bisikletlilere karşı halkın dikkatini çekmek istiyoruz. Taşıtlardaki sürücü arkadaşların bisikletlilerin yanından geçerken en az 1.5 metre mesafe bırakmaları gerekir. Bu gibi kurallara dikkati çekmek için tura Rize’den başladık. İlk durağımız Hopa ve Batum olacak. Ardından tüm Karadeniz’i dolaşacağız" dedi.

Türkiye’de her geçen gün bisikletli sayısının arttığını ifade eden Ulaş, buna rağmen trafikte bisikletlilere saygı gösterilmediğini sözlerine ekledi.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİLER

Cumhuriyet Meydanı’ndan yola çıkan bisikletli grup, Atatürk Caddesi'ni takip ederek  Menderes Bulvarı’na geçti, buradan da Karadeniz Sahil Yolu’na çıktı. Ancak bisikletli grubun daha 30 metre yol almadan Atatürk Caddesi üzerinde kırmızı ışıkta geçerek tura kural ihlali ile başlaması dikkat çekti.