Bursa'da yaşayan Yüksek İhtisas Hastanesi'nde taşeron firmada asgari ücretle işçi olarak çalışan Berna Vanlıoğlu ile şoförlük yapan Murat Vanlıoğlu tek çocukları olan Tuğra'yı geçen Temmuz ayında bankadan 20 bin TL kredi alarak sünnet ettirmek istedi. Parayı alan aile Ramazan bayramının ilk günü Avşa Adası'na giderek, burada çocuklarına sünnet öncesi moral vermek istediler. Vanlıoğlu çifti akrabalarının yazlığına yerleşti. Ailesinden izin alarak evin önünde bisikletle gezen Tugra,

ehliyeti olmayan kadın sürücü Parinaz Bozkurt'un kullandığı 34 DR 9491 plakalı otomobilin altında kaldı. Kadın sürücü Tuğra'yı bırakıp kaçarken, yaralı çocuk deniz ambulansı ile Bandırma'ya getirilirken yolda öldü. Vanlıoğlu çifti ise acı haberi kendisine ulaşamayan jandarmanın belediye hoparlöründen yaptığı anons ile duydu. Aile ölen çocuklarını sünnet ettirmek için bankadan çektikleri krediyi, Tuğra'nın ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücünün cezaya çarptırılması için harcadı. Her duruşmayı motor kiralayarak yakınlarıyla birlikte takip etti. Vanlıoğlu çifti, dün aynı karar aşamasına gelen duruşma için Marmara'ya gittiler.

Yapılan yargılama sonunda Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, pişmanlık duygularını dile getirip yaşadığı vicdan azabını anlatan tutuklu sanık Parinaz Bozkurt'u 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıp tahliye etti.

TORUN ACISI ÇOK ACI

Duruşmada torunun ölümüne neden olan kadın sürücünün 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarpırılıp tahliye edildiğini öğrenince yanında getirdiği Tuğra'nın fotoğrafını açıp, "Adalet bu olamaz!" diye bağıran Mehmet Vanlıoğlu, çılgına döndü. Acılı dede, "Torun acısı bir başka acı. Allah kimseye yaşatmasın. Tuğram mezara gitti, ölümüne neden olan ise aramızda. Bu iş burada bitmez. Sünnet için çektiğimiz paranın kalan kısmını hatta daha da fazla kredi çekerek bu davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde takip edeceğiz" dedi.