Kaleiçi Çarşısı Demirciler Caddesi’nde işyeri bulunan Funda Avada, tesisat işini başarılı bir şekilde yaptığı için Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 'yılın altın kadını' seçildi. Su arıtma cihazının satışı, montajı ile tamiratının yanı sıra su tesisatı işlerini de erkeklere bırakmadan ustalıkla yapan Funda Avada’ya, çevresindekiler 'Tesisatçı abla' diye hitap ediyor. İşyerinde yalnız çalışan ve bekar olan Funda Avada, Denizli’ye ilk kez arıtma cihazları getirenler arasında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"1995 yılında su arıtma bayiliğini aldığımda sadece satış yapıyordum. Anlaştığım tesisatçılar da gidip arıtma cihazlarının montajını yapıyordu. Ancak tesisat ustaları işi beğenmeyip gitmiyor, parayı az buluyordu. Bu nedenle müşterilerimle sıkıntı yaşadım. 5 yıl bu şekilde hizmet vermeyi sürdürdüm. Sonunda tesisat ustalarının vurdumduymazlığına dayanamayıp, montaj işlerini de kendim yapmaya başladım. 2000 yılında ilk montaj denememi kendi evimde yaptım. 12 yıldan buyana da sattığım cihazları kendim monte ediyorum. Tamir ve bakımlarını da yapıyorum."

GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Montaja gittiği işyeri ve evlerde tesisat yaparken erkeklerin şaşırdığını söyleyen Avada, "Erkeklerin mesleği olarak görülen montaj ve tesisat işlerini bir kadın olarak benim yaptığımı görenler bana sipariş veriyor. Montaja gittiğim birçok yerden yeni işler de aldım. Kadın olarak işimi yıllardır severek yapıyorum" dedi.

Her kadınıh mutlaka çalışması gerektiğini söyleyen Funda Avada, " Evine arıtma cihazı monte ettiğim bir müşterim beni belediyeye 'yılın altın kadını' seçilmem için önermiş. Kadın Meclisi de beni farklı meslek dalında yılın kadını seçmiş. Hayatımda ilk kez bir ödül alacağım. Çok mutluyum" diye konuştu.



RÇ(İÖ/SS)