Olay, 29 Ocak'da merkez Yüreğir İlçesi Karacaoğlan Mahallesi 3783 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre arkadaşlarıyla yolda yürüyen 22 yaşındaki Doğukan Gülsün'e yol kenarında bekleyen 23 yaşındaki Hasan Aybak, "Hayırdır ne bakıyorsun lan?" diye bağırıp yanına çağırdı. Aybak, yanına gelen Gülsün'ü yakasından tutup yumrukladı. Bu esnada  büfe önünde duran Aybak'ın arkadaşı Ferdi Kara da yanlarına gelip Gülsün'e vurdu. Gülsün daha sonra kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Ferdi Kara olay yerinde beklerken, bir süre sonra Doğukan Gülsün yanına topladığı 4 arkadaşıyla birlikte tekrar geldi. Ferdi Kara'nın etrafını saran Doğukan Gülsün ile arkadaşları, gence saldırıp vurmaya başladı. Aldığı tekme ve yumruk darbelerinden canı yanan Ferdi Kara, aynı sokakta bulunan bir marketten tezgahtaki bıçağı alıp dışarı çıktı. Ferdi Kara'nın salladığı bıçak Doğan Can Şen'in kafasına saplandı. Doğan Can Şen kanlar içinde yere düşerken, kavgaya karışanlar ara sokaklara dağılıp kaçtı. Doğan Can Şen, kaldırıldığı hastanede öldü. Olaydan sonra kaçan Ferdi Kara, yakalanarak tutuklandı.

Ferdi Kara, tutuklandığı nöbetçi mahkemedeki sorgusunda "Ters bakma yüzünden tartıştık. Sonra yanına adam toplayıp getirmiş. 4 kişi birden bana saldırınca kendimi savunmak için bıçağı aldım. Bilseydim böyle olacağını hiç tartışır mıydım? Yok yere katil oldum" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne düşen iddianamede, sanık Ferdi Kara hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, olayların başlamasına neden olduğu ileri sürülen Hasan Aybak hakkında ise 'basit yaralama' suçundan 1 yıl hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(BY/COŞ)