Olay, geçen 29 Ocak'ta merkez Yüreğir İlçesi Karacaoğlan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sokakta karşılan 17 yaşındaki Doğukan G. ile 23 yaşındaki Hasan Aybak arasında 'ters bakma' yüzünden kavga çıktı. Bu sırada büfe önünde duran Aybak'ın arkadaşı Ferdi Kara da yanlarına gelip Doğukan G.'ye tekme ve yumrukla vurdu. Doğukan G. kaçarak olay yerinden uzaklaştı. Kara olay yerinde beklerken, bir süre sonra Doğukan G. yanında 4 arkadaşıyla birlikte tekrar geldi. Ferdi Kara'nın etrafını saran Doğukan G. ile arkadaşları, gence saldırıp, vurmaya başladı. Aldığı tekme ve yumruk darbelerinin ardından Kara, aynı sokakta bulunan bir marketten bıçak alıp, dışarı çıktı. Ferdi Kara'nın salladığı bıçak Doğan Can Şen'in kafasına saplandı. Şen kanlar içinde yere düşerken, kavgaya karışanlar ara sokaklara dağılıp kaçtı. Doğan Can Şen, kaldırıldığı hastanede öldü.

Olaydan sonra yakalanan Ferdi Kara, tutuklandı ve hakkında 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayların başlamasına neden olduğu ileri sürülen Hasan Aybak hakkında ise 'basit yaralama' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.

İKİSİ DE KABUL ETMEDİ

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Ferdi Kara, kasten öldürme suçunu kabul etmedi. Kendisinin kavganın tarafı olmadığı halde saldırıya uğradığını söyleyen Kara, "Ben çıkan kavgayı yatıştırmak için müdahale ettim. Sonra kavganın tarafları olan bir grup bana saldırdı. Tekme ve yumrukla saldırılar. Ben de büfeden aldığım bıçakla kendimi korumak amacıyla rastgele salladım. İsteyerek olmadı. Ben vurduğumu bile fark etmedim" dedi.

Tutuksuz sanık Hasan Aybak ise "Olay günü bakkala giderken daha önceden tanıdığım Doğukan ile karşılaştık. Göz göze gelince 'Ne bakıyorsun?' diye bana laf attı. Benden küçük olduğunu söyleyerek uyardım. Aramızda kavga çıktı. Orada bulunan Ferdi ile büfeci Veysel 'Kavga etmeyin' diye bağırdı. Doğukan yanındakilerle olay yerinden ayrılırken yeniden geleceğini söylemişti. Ben de evime gittim. Cinayet anında ben olay yerinde yoktum" diye kendini savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ferdi Kara'yı 'kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Öldürülen Şen, 18 yaşından küçük olduğu için sanığın cezasında indirim yapılmadı.

Tutuksuz sanık Hasan Aybak ise 2 bin 400 lira para cezasına çarptırıldı.



MKA(OA/CK)



Doğukan G.: Gülsün