Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi ile yapılan işbirliği ile hayata geçirilen 'Telefon Kütüphanesi Projesi', Dünya İletişim Ödülleri’nde en iyi içerik kategorisi ile de finale kaldı. Türk Telekom’un 'Doğayla Dost İletişim Projesi' ise, Yeşil Ödül kategorisinde finale seçildi. İletişim ve telekomünikasyon alanında dünyanın en iyilerinin belirlendiği Dünya İletişim Ödülleri (WCA) 2012’nin sonuçlarının 13 Kasım 2012 tarihinde Londra’da açıklanacağı kaydedildi.

Görme engellilerin bilgiye kolay erişimini sağlamak için hizmete sunulan Telefon Kütüphanesi, '0 800 219 91 91' numaralı telefon üzerinden hizmet veriyor. Kullanıcılar aldıkları şifreyle 200’den fazla sesli kitaba ücretsiz olarak erişebiliyor. Ev telefonu üzerinden faydalanılabilen Telefon Kütüphanesi’nde kullanıcılar, dilediği kitabı seçme, kitap içinde ileri- geri gidebilme ve kaldığı yerden devam edebilme gibi özelliklerden yararlanabiliyor. Geçen Ağustos ayı itibariyla 205 bin 466 kez aranan Telefon Kütüphanesi’nde toplam 1.7 milyon dakikadan fazla sesli kitap dinlendi.

Türk Telekom’un ofis uygulamalarını ve iş süreçlerini sürdürebilirlik prensiplerine göre dönüştürerek, güneş ve rüzgar gibi alternatif enerji kaynakları kullanımından, görüntülü görüşme teknolojisi Telepresence’a, çevreci yazı karakteri Ecofont kullanımından e-eğitime, filo optimizasyon çalışmalarından enerji tasarruflu ürün ve hizmetlere kadar pek çok sürdürülebilirlik uygulamasını hayata geçirdiği 'Doğayla Dost İletişim Projesi' de Yeşil Ödül kategorisinde finale kaldı.



VD(OE/İD)