Olay, geçen 25 Haziran'da merkeze bağlı Yakutiye İlçesi Kongre Caddesi'nde meydana geldi. Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Sağlık Meslek Yüksekokulu okuyan A.K., aynı okuldan 19 yaşındaki T.O. ile gönül ilişkisine girdi. A.K., T.O. bir süre sonra ilişkilerini bitirdikten sonra teyzesinin oğlu K.C.'dan kız arkadaşını telefonla arattı. K.C., genç kıza elinde video görüntüleri olduğunu ileri sürerek yüz yüze görüşmeye ikna etti. Genç kızı alan K.C. ve T.O., diğer teyze çocukları Y.Y. ile birlikte video görüntüsünü konuşmak için Palandöken Kayak Merkezi'ne gitti. Otomobilde içki içen T.O. ve Y.Y., iddiaya göre genç kızın da içmesi için ısrar etti. A.K., aldığı alkolün etkisiyle bir süre sonra kendisinden geçince, bir başka arkadaşlarının bekar evine gittiler. Evde bulunan 2 kişiyle birlikte 5 kişinin, genç kızla ilişkiye girdiği öne sürüldü. Ertesi sabah okula giden ve durumu kız arkadaşına anlatan A.K., daha sonra polise giderek şikayetçi oldu. Üniversiteli kızın şikayeti üzerine yakalanan ve Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen T.O., 29 yaşındaki K.C., evli, 2 çocuk babası 31 yaşındaki Y.Y. evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki A.K., evli ve 2 çocuk babası 38 yaşındaki B.K., tutuklandı. İfadesinde ısrar üzerine fazla miktarda alkol aldığını anlatan A.K., aynı okuldan T.O. ile 4 ay önce ayrıldıklarını, olay günü bodrum katında bir eve gütürüldüğünü anlatırken şunları söyledi:

"Bu evde bir odaya geçtim. Uyumaya başladığımı hatırlıyorum. Gözlerimi açtığımda yarı çıplak haldeydim. Üzerimde sadece tşört ve hırkam vardı. T.O., yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyumuşum. Yine gözlerimi açtım bu kez K.C., benimle cinsel ilişkiye giriyordu. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Ağlamaya başladım aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sarhoş olduğum için kafamı kaldıramıyordum. Sabah, adını A.K., olarak öğrendiğim kişi odaya girdi. Evin sahibi olduğunu, cinsel ilişkiye girmek istiğini söyledi. Kabul etmedim. Aradan 5-10 dakika geçmeden A.K., odaya yeniden geldi ve benimle cinsel ilişkide bulundu."

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame Erzurum 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 5 sanık hakkında 'mağdurun ruh ve beden sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı, kişi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından 12,5 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. 

Sanıkların avukatı Hasan Eray ise mağdur A. K.'nin kendi el yazısıyla 3 dilekçe yazarak savcılığa verdiğini söyledi. Avukat Eray, A.K.'nin dilekçesinde, eski sevgilisi T.O.'nun başka biriyle birlikte olduğunu öğrenince intikam almak için K.C. ile rızası ile birlikte olduğunu, daha sonra vicdan azabı çekince geçen Ramazan ayında 5 sanığın evlerini gezerek ailelerinden helallik istediğini yazdığını savundu. Eraş, "Mağdur dilekçesinde herhangi bir baskı görmediğini de eklemiş" dedi.



HP(KS/İD)