Fethiye'nin Bozyer Köyü'nde oturan Ö.A., 4 ay önce bir otelde çalışan T.G. ile nişanlandı. Ancak son 1 aydır nişanlı çiftin arası açıldı. Ayrılmak isteyen Ö.A., kararını nişanlısı T.G. ile annesi S.A. ve babası S.A.'ya anlattı. Karara karşı çıkan Ö.A.'nın anne ve babası, kızlarına T.G. ile evlenmesi konusunda baskı yaptı. T.G. de nişanlısının ayrılma isteğini babası N.A.'ya anlatarak, yardım istedi. Bunun üzerine bir araya gelen iki ailenin fertleri, çiftin evlenmesi için akıl almaz bir plan yaptı. Plan Ö.A.'nın anne ve babası tarafından da onaylanınca devreye sokuldu.

Geçen perşembe günü evinden alınan Ö.A., Gökben Köyü'nde, T.G.'nin halası H.C.'nin evine götürüldü. Genç kızı evde T.G.'nin babası ile akrabaları karşıladı. Ö.A.'ya, T.G. ile evlenip evlenmeyeceğini soran aile bireyleri, 'hayır' yanıtını alınca genç kızı evin yatak odasına kilitledi. Daha sonra Ö.A.'nın yanına nişanlısı T.G. girdi. T.G., kendisinden ayrılmak isteyen Ö.A.'yı cinsel ilişkiye zorladı. T.G.'nin tüm girişimlerine 3 saat karşı koyan Ö.A., nişanlısının odadan çıkmasını fırsat bilerek evin penceresinden kaçıp jandarmaya sığındı. Olay sonrası Ö.A.'nın annesi, babası, ayrılmak istediği nişanlısı T.G. ile 6 yakını tutuklandı.

BAKANLIK TAKİBE ALDI

İki aileden 9 kişinin cezaevine gönderildiği olay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından da yakın takibe alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Fethiye İlçe Müdürü İsa Eseoğlu, mağdur kız ve yakınlarıyla görüşerek olayın peşinden gelebilecek tehditlerle ilgili bilgi verdiğini kaydetti. Talebi doğrultusunda Ö.A.'yı kadın konuk evine alabileceklerini belirten Eseoğlu, bu talebin şu an gerek olmadığı gerekçesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Olayın yakın takipçisi olduklarını belirten Eseoğlu, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü konuyu yakından takip etmekte. Ancak Ö.A., ağabeyi Ö.A.'nın koruması altında kalmak istedi ve onun yanına yerleşti. Psikolojisi yerinde olduğu için destek istemediğini belirtti. Bu yüzden şimdilik beklemedeyiz. Bilgi alışverişimiz sürüyor. Talep doğrultusunda gereken adımları atmaya hazırız" diye konuştu.

"2 GÜN ÖNCESİNE KADAR ÇOK SAMİMİYDİLER"

Olayın yaşandığı Gökben Köyü Muhtarı Mehmet Ali Güzel ise Ö.A. ile T.G. arasında bir sorun bulunmadığını belirterek, çiftin her zaman samimi ve mutlu göründüğünü söyledi. Tutuklamaların ardından köyde bulunan aile yakınlarının zor günler yaşadığını söyleyen Güzel, şöyle dedi:

"Kızımız komşumuz olan Bozyer köyünden, babası ise aslen bizim köydendir. Şubat ayında nişanlandılar. Nişanın ardından bu aileleri hep bir arada gördüm. Hatta olay olmadan 2 gün öncesine kadar bu genç kızımızı 3 gün üst üste oğlan evinde gördüm. Aileler hep bir arada, iç içeydi. O güne gelinceye kadar hiçbir sorunları yoktu. Böyle bir olayın olabileceğine ihtimal vermiyorum. 9 kişi tutuklandı. Aileler mağdur durumda, çocuklar açıkta kaldı."