Tekkeköy İlçesi'nde 2006 yılında meydana gelen dava konusu olayda, eşi tarafından terk edilen 2 çocuk annesi N.K., geçim sıkıntısı çekince çocuklarıyla birlikte komşusu Nurittin Metin Taştan'ın evinde kalmaya başladı. Yaklaşık 2 ay burada kalan N.K., iddiaya göre bir akşam odasında uyurken, yanına Taştan geldi. Taştan, N.K. ile cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Ancak kadının bu teklifi kabul etmemesi üzerine, battaniye ile ağzını kapatarak tecavüz etti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan Nurittin Metin Taştan, Tekkeköy İlçesi'nde çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanık hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan dava, geçen yıl Aralık ayında tamamlandı. İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ıncı İhtisas Kurulu'nun, genç kadının yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirtmesi üzerine, mahkeme heyeti sanığı 'tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma' suçlarından 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ardından da sanığı cezaevine gönderdi.

YARGITAY: MAĞDURENİN İFADELERİ ÇELİŞKİLİ

Sanık Avukatı Yeter Filiz Çakır'ın karara itiraz etmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi. Dosyaya bakan Yargıtay 14'üncü Ceza Dairesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan alınan raporda genç kadında depresyon tespit edildiği ve ruh sağlığının bozulduğunu, ancak bu bozulmanın cinsel saldırı ile olabileceği gibi başka olaylara bağlı olarak da meydana gelebileceğini açıkladı. 14'üncü Ceza Dairesi ayrıca sanığın ifadelerinde, N.K. ile rızasıyla bir çok kez ilişkiye girdiklerini söylediğini ve ifadelerinde çelişki olmadığını belirterek, "...N.K'nın itibar edilemeyen çelişkili ve samimiyeti kuşkulu iddiaları dışında savunmanın aksine, kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını... " kaydetti. Bu nedenlerle, 7 aydır cezaevinde bulunan sanığın tahliye edilerek, beraatine karar verilmesini isteyip dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

EVDEN KOVUNCA BANA İFTİRA ATTI

Yaklaşık 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra Yargıtay'ın kararı doğrultusunda tahliye olan Nurittin Metin Taştan, bugün son kez hakim karşısına çıktı. Daha önceki ifadelerini tekrar eden sanık, "Eşi terk ettiği için bana sığındı. 2 ay çocuğuyla birlikte evimde kaldı. Kendisine ve çocuklarına baktım. Onun rızasıyla ilişkiye girdik. Bir akşam evi dağıttı. Camları kapıları kırdı. Ben de evimden gitmesini söyledim. Sabah olunca da polise gidip bana bu iftirayı attı. Suçsuzum" dedi.

Mahkeme heyeti de Yargıtay'ın bozma talebi doğrultusunda sanığa atılan suçların sabit olmadığı belirterek her iki suçtan beraatine karar verdi.



İA(İS/COŞ)