Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'i 28 Ağustos'ta tüfekle vurdu, kafasını da bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nurettin Gider'den hamile kaldığını iddia eden ve 'tecavüz bebeğini' doğurmak istemediğini söyleyen Nevin Yıldırım'ın kürtaj talebi, yasal süre aşıldığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Nevin Yıldırım dün cezaevinde doğum sancıları başlayınca kaldırıldığı Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde saat 17.45’te bir kız bebek dünyaya getirdi.

Cinayetin ardından tutuklandığında 29 haftalık hamile olduğu için kürtaj yapılmayan Nevin Yıldırım'ın daha önce "Bebeği görmek istemiyorum" dediği için bebek, annenin kucağına verilmeden kuvöze alındı. Normal doğum yapan Yıldırım ise odaya getirildi.

Yetkililer, bebeğin güvenlik amacıyla kuvöze alındığını, adli mercilerin vereceği karar doğrultusunda anneye verilip verilmeyeceğine karar vereceklerini kaydetti.

'HER TÜRLÜ HAZIRLIĞI YAPTIK'

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Nevin Yıldırım'ın dünyaya getirdiği bebeğin kurumlarına verilmesi ihtimaline karşı hazırlık yaptıklarını söyledi. Bebeğin beşiğinden biberonuna, çamaşırından bezine kadar her şeyin temin edildiğini belirten Kütük, "Eğer savcılık bebeği bizim almamız yönünde karar verirse 3 bakıcısı olacak. 24 saat içerisinde farklı vardiyalar şeklinde 3 bakıcı bebekle ilgilenecek. 0-3 yaş grubu yuvamız var" dedi.

ANNEYLE GÖRÜŞECEKLER

Bebeği yuva ortamına almanın yanı sıra, savcılık kararı doğrultusunda anneyle de görüşmeye hazır olduklarını anlatan Kütük, "Kız bebek olduğu için eğitim öğretim çağı bitinceye kadar da müdürlük olarak imkanlarımızdan yararlandırırız. İleride evlat edindirme ve koruyucu aile imkanlarımızdan da faydalanabilir. Ama bundan çok daha ilerisiyle ilgili süreçler" diye konuştu.

İDDİANEME HAZIRLANACAK

Bebeğin, öldürülen Nurettin Gider’den olup olmadığının belirlenmesi için bebekten DNA örneği alınacak. DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu'nda daha önce Nurettin Gider’den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, DNA sonucunun ardından iddianame hazırlayacak ve Nevin Yıldırım'ın yargılanmasına başlanılacak.

BEBEK DEVLET KORUMASINA VERİLSİN

Isparta Barosu Başkan Yardımcısı Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Koordinatörü avukat Ayfer Eseryel, bebeğin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gözetiminde bulunan çocuk yuvasına teslim edilmesinin en doğru karar olacağını söyledi.

Eseryel, "Evlilik içerisinde doğmuş olan çocuk, 'nesebi sahih: evlenme sonunda doğan' sayılır. Çocuğun annesinin daha önceki beyanlarına göre, doğan bebeğin maktule ait olduğu ve anne tarafından da istenmediği bilinmektedir. Bu nedenle bu çocuğun bir çocuk yuvasına teslimi gerekmektedir. Hukuki olarak da nüfus kaydının, evlilik içinde doğmuş bir çocuk olduğu için, kadının evli olduğu kişinin nüfusuna kaydı gerekmektedir" diye konuştu.

MAKTULÜN AİLESİNE VERİLMEMELİ

Maktulün ailesinin bebeği istemesi halinde verilmesinin uygun olmayacağını aktaran Eseryel, "Babalığın tespitinin ardından karşı tarafın ailesinden çocuğa bakma gibi bir talep varsa bunu devlet değerlendirecektir. Eğer çocuğun bakımı için daha uygun olacağına kanaat getirirse o aileye verilebilir. Ancak şu aşamada onu yapmak mümkün değil. Çocuğun Nevin Yıldırım'ın eşine verilmesi de uygun olmaz" dedi.

Çocuğun soy bağının doğumla kurulduğunu belirten Ayfer Eseryel, "Çocuğun babasının, evli olmadığı kişiden olduğu anlaşılırsa bu sefer annenin kızlık nüfusuna kaydı yapılır. Daha sonra eğer baba belli olursa babalık testi ile çocuğun soy bağı düzeltilir" açıklamasında bulundu.