Manisa’da, 6 Ekim 2001 tarihinde, sığınma evinden çıkan eşi Şefika Etik’i (35) bıçaklayarak öldüren İ.E., üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Muğla 2’nci Ağır ceza mahkemesindeki davaya, tutuklu sanık İ.E., oğlu ve yakınları ile tarafların avukatları katıldı. 'Tasarlayarak cinayet' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen İ.E.’nin avukatı Oğuz Ünal, müvekkiline yöneltilen suça itiraz etti. Ünal, müveklinin cinayeti tasarlayarak değil bir anlık öfkeyle işlediğini ileri sürdü.

Müveklinin eşiyle olaydan iki gün sonra boşanma davaları olduğunu hatırlatan avukat Ünal, “Boşanma davasının gerekçesi Şefika Etik’in başka erkeklerle görüştüğü ve ilişkisi sebebiyle aile birliğinin sarsılması olarak gösterilmişti. İki gün sonra boşanacak bir insan neden tasarlayarak adam öldürsün? Olay günü Şefika Etik banyoya girmeden önce eşine, 'Hocayla ilişkiye girdim. Şimdi onun cenabetliğini üstümden atmak istiyorum' diyerek, tahrik etmiş. Müvekkilim İbrahim Etik ise o an sinirlenip, kendisini kaybedince, istenmeyen durum yaşanmış. Müvekkilim hakkında hüküm verilirken bu durumun göz önüne alınmasını istiyoruz” dedi.

Sanık İ.E. de eşini tasarlayarak öldürdüğü iddialarını kabul etmeyip, “Mağdur durumda kaldım. 2 çocuğum yetim kaldı. Kimse kolay kolay yuvasını yıkmaz” dedi.

İfadelerin ardından mahkeme, sanık İ.E.’nun tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Şefika Etik’in avukatı Sevgi Başak Yeşil, cinayetin bir cinnet anında yaşanan olaymış gibi gösterilmek istendiğini belirterek, “Bunu kabul etmiyoruz. Bu tasarlayarak adam öldürme olayı. Vahşi bir şekilde bir kadın planlanarak öldürülmüş” diye konuştu.




-----------

İ.E. (İbrahim Etik),