2013 yılına milyoner olarak girmek isteyenler, hayalleri süsleyen 45 milyon liralık büyük ikramiyeyi kazanmak için Milli Piyano bayilerine akın etti. Son yıllarda şans oyunlarında sık sık büyük ikramiye isabet etmesi nedeniyle 'Şanslı ilçe' olarak adlandırılan Antalya'nın merkez Muratpaşa İlçesi'ndeki Milli Piyango bayileri yoğun ilgi görmeye başladı.

KREDİ KARTIYLA SERİ BİLET ALIYORLAR

Antalya Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Sayar, bu yıl geçen yıllara göre Milli Piyango bileti satışlarında artış yaşandığını vurguladı. Atatürk Caddesi'nde kendine ait Milli Piyango bayisinde vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla yılbaşı özel çekiliş biletini kredi kartıyla satışa sunduğunu kaydeden Sayar, kredi kartıyla satışlardan komisyon ücreti almadığını dile getirdi. Milli Piyango tezgahına ve çevresine 'Kredi Kartıyla Bilet Satılır' yazısı asan Sayar, vatandaşların kartlı satışlara ilgi gösterdiğini söyledi. Piyango biletlerinin yüzde 30'unu kredi kartıyla sattığını anlatan Sayar, çoğunlukla seri ve 10'dan fazla bilet satın alanların kredi kartını kullandığını kaydetti.

TAM VE YARIM BİLET TÜKENDİ

Zengin olma hayaliyle piyango bileti alanların çoğunlukla çeyrek bilete ilgi gösterdiğine dikkati çeken Sayar, bu yıl tam ve yarım bilet satışlarının arttığını ifade etti. Sayar, "Milli Piyango Antalya Şube Müdürlüğü'nde tam ve yarım bilet kalmadı. 200 bin civarında da çeyrek bilet kaldı. Ancak Adana, Mersin ve Gaziantep'teki bayilerde bilet kalmadığı için, bu illerden gelen bayiler Antalya'daki Milli Piyango Şube Müdürlüğü'nden bilet satın almaya başladı" dedi.

Sayar, Antalya'da seyyar ve sabit Milli Piyango bayilerinde bulunan biletlerin tamamının yılbaşı gecesine kadar satılmasının beklendiğini ifade etti.

İKRAMİYE SATIŞLARI ARTIRDI

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi ikramiyesinin 45 milyon lira olduğunu hatırlatan Sayar, vatandaşların bugüne kadar verilen en büyük ikramiyeyi kazanma hayaliyle bayilerde satılan bilete geçen yıllara oranla daha fazla ilgi gösterdiğini anlattı. Sayar, geçen yıl ikramiye isabet eden bilet sahiplerine 31 Aralık'a kadar biletlerini paraya çevirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Milli piyango bayilerinde kredi kartı ile bilet satışının insanlara kolaylık sağladığını anlatan Neslihan Bal da kredi kartıyla bilet alarak zengin olabilme şansını denediğini söyledi.