Açıklama yapan BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya tanıtmak için oluşturdukları ‘Tadında Anadolu’nun amacına ulaştığını görmekten çok mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

“BTA tarafından Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş tariflerini canlandırmak ve küçük üreticilerin aslına sadık biçimde ürettiği yöresel ürünleri geniş kesimlerle buluşturmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Tadında Anadolu’nun gördüğü yoğun ilgi böylece uluslararası alanda da tescil edilmiş oldu.

Havalimanları her gün 10 binlerce yolcunun geçtiği sosyal yaşam alanları. BTA olarak, farklı kültürlerden ve coğrafyalardan misafirlerimizi seçeneksiz bırakmamak, onları her damak tadına uygun, kaliteli, hijyenik ve lezzetli yiyeceklerle buluşturmak için yola çıktık. Bu amaçla oluşturduğumuz cafe ve restoranlarımız Türkiye ve yurtdışındaki havalimanlarında her gün 37 bin kişiye hizmet veriyor. Yemek, toplumların kültürel birikimini yansıtan en önemli alanlardan biri. İşte biz de Anadolu kültürünü barındıran lezzetleri yaşatmak, tanıtmak ve yaygınlaştırmak için Tadında Anadolu’yu kurduk. Doğrudan üreticilerine giderek 41 şehirden 400’ü aşkın ürün belirledik ve satışa sunduk. Aynı zamanda Anadolu’nun her köşesinden orijinal reçetelerine sadık kalarak pişirdiğimiz lezzetleri misafirlerimize sunmaya başladık. Anadolu’nun lezzetlerini dünyaya tanıtmak için oluşturduğumuz Tadında Anadolu’nun amacına ulaştığını görmek bizi çok mutlu etti.”

FK