Adana'nın sağlık üssü olma yolunda ilerlemeye devam ettiğini belirten Hüseyin Çelik, Ortadoğu, Kıbrıs ve Güney Afrika ile sağlık turizmini geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Türkiye'de sağlık sektörünün hükümet politikasına alınmasının çok önemli olduğunu ifade eden Çelik, "Türkiye'nin son 10 yılında, Adana'da sağlık sektörü kamusu, özel ve üniversite hastaneleriyle hızlı bir gelişme gösterdi. Bu potansiyeli sadece Türkiye'ye değil, yurt dışındaki vatandaşlara da açmak, Türkiye'nin ticari ödemeler dengesinde önemli bir yer alıyor" dedi.

IRAKLI HASTA ADANA'DA TEDAVİ OLUYOR

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle bu ülkeye giden Iraklı hastaların artık Adana'ya geldiğini anlatan Çelik şöyle devam etti:

"Pazara baktığınız zaman şu anda en çok hasta potansiyelini Irak'tan alıyoruz. Suriye'deki olaylar bizi etkiledi, ama Irak'tan gelen hasta sayısını da artırdı. Suriye sınırı açıkken Irak'tan bu kadar hasta gelmiyordu. Muhtemelen Irak'tan çok sayıda hasta Suriye'yi tercih ediyordu. Bu durum biraz da ülkelerin sağlık politikaları ile ilgili. Daha önce Suriye'de bir kesim hastanelerden sağlık hizmetini ücretsiz alıyordu. Varlıklı olan insanlarda Fransa'ya gidiyorlardı. Bizim amacımız bu insanların Fransa değil Türkiye'yi ve Adana'yı tercih etmesiydi. Ancak bu politikayı hayata geçirme fırsatını bulamadan bu olaylar gelişti. Şu anda Irak bölgemizde sağlık turizmi ve ekonomide ticarette hizmet sektöründe Türkiye ile yakın ilişki içinde. Bizim Irak'la aramızda Gaziantep, Diyarbakır var. Ancak, bu bölgedeki hizmet kalitesi insanların memnun edince, o illeri aşıp Adana'yı tercih ediyorlar.