Cumayeri Belediye Başkanı Yakup Keleş'in, bugün belediyenin internet sayfasında 'Okulların yıl sonu şenliklerine dikkat' başlıklı yazısı yayınlandı. Keleş, bazı okullarda yıl sonu etkinlikleri adı altında yasadışı örgüt propagandası yapıldığını, kutsal değerlere açık açık küfredildiğini, ya da alay konusu yapılıp hafife alındığını iddia ederek şöyle dedi:

"Kahir ekseriyet, buna alt ve üst düzey yetkililer dahil, canla başla kutsal değerlerimize saygılı inançlı bir nesil yetiştirme gayretinde iken; maalesef hala eski kalıntılar yıl sonu etkinlikleri adı altında adeta beyin yıkıyor, komünizm propagandası yapıyor ve pervasızca değerlerimize küfrediyor. 'Suratıma çarpan yağmura sövdüm' demek nasıl bir özgürlükse? Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar."

'KOMÜNİZM PROGRAMI İZLEDİK'

Kendisinin de yıllarca öğretmenlik yaptığı belirten Keleş yazısının devamında şunları kaydetti:

"Bu tür davranışları, özgürlükler kapsamında yutturulmaya çalışılan kamufle edilen, masum hareketler olarak görmüyorum. Maalesef bazı duyarsız ve etkisiz okul yöneticileri hatta İlçe Milli Eğitim Müdürleri sayesinde okullardaki sendikal sınıflaşma o kadar tehlikeli boyutlar almaya başladı ki, çoğu öğrenci ile veliler bu durumdan ciddi rahatsızlık duymaktadır. Zaman zaman açılış ve etkinlikler çerçevesinde gittiğimiz okullarda bu davranışları üzülerek izlemek durumunda kalıyoruz. Ancak son gittiğim Cumayeri Çok Programlı Lisesi'nde 'Yıl sonu Etkinlikleri Şiir Dinletisi' adı altında adeta 2 saat kesintisiz Komünizm programı izledik. Kutsal değerlere küfürler yağdırıldı, gençler alkole özendirildi; 'Yağmura sövdüm', 'Bir kadeh rakı şarap beni teselli etti' gibi."

SUÇ DUYURUSU

Keleş internetteki yazısının suç duyurusu niteliği taşıdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama tüm bu olanlara yöneticilerin sessiz kalmaması için özellikle bu yazımın sayın savcılarımıza suç duyurusu niteliği taşıdığını önemle arz ederim. İlgili bakanlık yetkililerinin gerekli hassasiyeti göstereceklerinden en küçük bir endişemizin olmadığını içtenlikle belirtmek isterim."



MÇ(MÇ/COŞ)