Alanya'ya bağlı Cikcilli Belediyesi'nin açtığı ve 'Sosyete Pazarı' olarak adlandırılan semt pazarı, Alanya Pazarcılar Odası'na bağlı üyeler ile ilçeye dışarıdan gelen pazarcılar arasında gerginliğe neden oldu. İlçe dışından gelen pazarcıların tezgah açmasını istemeyen Alanyalı pazarcılar, bu sabah 'Sosyete Pazarı'na gelerek belediyeden izin almadan tezgah açtı. İlçe dışından pazarcıların gelmesi ve gerginlik çıkma ihtimali üzerine, polis pazar yerinde geniş güvenlik önlemi alındı.

ZABITA ÇENESİNDEN YARALANDI

Cikcilli Belediyesi'nde görevli zabıta memurları Adem Yalçın ve Harun Karakulak, izinsiz tezgah açan pazarcılara ait bir araca 'park cezası' yazmak istedi. Buna tepki gösteren Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Bekir Akış ve çok sayıda oda üyesi, zabıtalara cezanın hangi gerekçeyle yazıldığını sordu. Zabıtaların polis gözetiminde ceza yazma işlemi yaptığı sırada kısa süreli arbede yaşandı. Polisin müdahale etmesiyle olaylar büyümeden önlendi. Bu sırada yere düşen zabıta memuru Adem Yalçın, çenesinden hafif yaralandı. Cumhuriyet Polis Merkezi'ne giden Yalçın, 'görevli memura mukavemet' suçunu işledikleri gerekçesiyle pazarcılardan şikâyetçi oldu.

'BÜTÜN PAZARLARI KALDIRIRIM'

Cikcilli Belediye Başkanı AK Partili Kerim Ertekin, semt pazarı yerini 8 aylığına kiraladıklarını ve buraya 'Sosyete Pazarı' açtıklarını kaydetti. Pazarın belediye tarafından çalıştırıldığını kaydeden Ertekin, "Tezgah açan pazarcıların hiçbirinin izni yok. Hak sahibi pazarcılar ise bu nedenle tezgah açamadı. İşlem yapmak isteyen zabıta memurunu dövmüşler. Gerekirse bütün pazarları beldeden kaldırırım" dedi.

'BELEDİYE İHALEYE ÇIKMALI'

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Bekir Akış, 'sosyete Pazarı'nın kurulmasına oda olarak karşı çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu pazar 6 Nisan'da Cikcilli Belediyesi'nin aldığı meclis kararı ile açıldı. Pazar yerini belediye ancak ihale ile verebilir. Oda olarak bizimle protokol de yapabilir. Bizim şu anda iznimiz yok, ancak belediye gelip işgaliye ücretini bizden alabilir. Biz zabıta memuru da darp etmedik. Buraya gelen zabıta görevlilerinin araçlarımıza haksız ceza uygulanmasını istemedik."



TE(HA/COŞ)